POSNE VARENIKE SA SREMUŠEM Specijalitet koji ukusom ostavlja bez daha, savršen za sve važne datume
Gurmansko jelo raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
Za testo:
- 300 g brašna
- 1 kašičica soli
- 2 kašike biljnog ulja
- 50 ml tople vode
Za fil:
- 200 g sremuša
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- svež peršun
- sok od limuna pola limuna
Za preliv:
- 1 glavica crnog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno i so. Polako sipajte toplu vodu i ulje, pa zamesite glatko i elastično testo, oko 5 minuta. Onda ga pokrijte sa vlažnom krpom i pustite da odstoji pola sata. Prodinstajte sremuš na zagrejanom ulju na tiganju. Posolite, pobiberite i dodajte peršun. Onda dodajte limunov sok.Zatim premesite testo na pobrašnjenoj površini na debljinu od oko 3 mm. Čašom izrežite okrugle komade testa. Na sredinu svakog komada stavite po kašičicu fila od sremuša. Svaki komad testa preklopite na pola pa pritisnite ivice da ih spojite. U veliku posudu stavite vodu i malo soli, pa zagrejte do ključanja. Ubacite varenike i kuvajte oko 5 do 7 minuta, dok ne isplivaju na površinu. Prodinstajte seckani crni luk na zagrejanom maslinovom ulju. Gotove varenike prelijte dinstanim lukom.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)