POSNE VARENIKE SA SREMUŠEM Specijalitet koji ukusom ostavlja bez daha, savršen za sve važne datume
Gurmansko jelo raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
Za testo:
- 300 g brašna
- 1 kašičica soli
- 2 kašike biljnog ulja
- 50 ml tople vode
Za fil:
- 200 g sremuša
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- svež peršun
- sok od limuna pola limuna
Za preliv:
- 1 glavica crnog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno i so. Polako sipajte toplu vodu i ulje, pa zamesite glatko i elastično testo, oko 5 minuta. Onda ga pokrijte sa vlažnom krpom i pustite da odstoji pola sata. Prodinstajte sremuš na zagrejanom ulju na tiganju. Posolite, pobiberite i dodajte peršun. Onda dodajte limunov sok.Zatim premesite testo na pobrašnjenoj površini na debljinu od oko 3 mm. Čašom izrežite okrugle komade testa. Na sredinu svakog komada stavite po kašičicu fila od sremuša. Svaki komad testa preklopite na pola pa pritisnite ivice da ih spojite. U veliku posudu stavite vodu i malo soli, pa zagrejte do ključanja. Ubacite varenike i kuvajte oko 5 do 7 minuta, dok ne isplivaju na površinu. Prodinstajte seckani crni luk na zagrejanom maslinovom ulju. Gotove varenike prelijte dinstanim lukom.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)