MAFIŠI IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Mogu da budu i slatki i slani, a generacije su odrasle na njima
Najbolje služite uz jogurt ili kafu.
Potrebno je:
- 1 šolja mleka
- pola kockice kvasca
- 1 jaja
- 1 kašičica praška za pecivo
- oko 700 g brašna
- pola kašičice soli
- pola kašičice šećera
- ulje
Priprema:
Kvasac razmutite u toplom mleku pa ostavite da se aktivira. Prosejte brašno sa praškom za pecivo pa dodajte malo soli. Dodajte jaje, vodu i kvasac pa sve dobro promešajte, dok ne dobijete mekano testo. Ostavite pola sata da nadođe pa dodajte još brašna. Zatim od testa kidajte male kuglice pa ih rasklagijajte. Pržite mafiše oko 3 do 4 minuta, na vrelom ulju.
Možda vas zanima:
BUNAR KIFLICE SE TOPE U USTIMA Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
CIMET ROLNICE ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mekane i mirisne, a tope se u ustima
Super idu uz šoljicu kafe.
ROLNICE SA MAKOM BOLJE NEGO IZ PEKARE Poćiće vam voda na usta
Mirisne i sočne, nećete moći da prestanete da jedete.
POSNE KROFNE MILUJU NEPCA A savršeno idu uz šoljicu kafe
Samo dodajte nadev po želji.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)