MAFIŠI IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Mogu da budu i slatki i slani, a generacije su odrasle na njima

Ivana Pavlović

09:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt ili kafu.

mafiši
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 šolja mleka
  • pola kockice kvasca
  • 1 jaja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • oko 700 g brašna
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice šećera
  • ulje

Priprema:

 Kvasac razmutite u toplom mleku pa ostavite da se aktivira. Prosejte brašno sa praškom za pecivo pa dodajte malo soli. Dodajte jaje, vodu i kvasac pa sve dobro promešajte, dok ne dobijete mekano testo. Ostavite pola sata da nadođe pa dodajte još brašna. Zatim od testa kidajte male kuglice pa ih rasklagijajte. Pržite mafiše oko 3 do 4 minuta, na vrelom ulju.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading