JOGURT PITA SE TOPI U USTIMA A sve se samo pomeša i peče

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.

jogurt pita
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 1 čaša jogurta
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 čaša šećera
  • 2 čaše brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 veće jabuke (izrendane)
  • 1 kašičica cimeta
  • po želji: šaka suvog grožđa ili seckanih oraha

 

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, dodajte jogurt i ulje, pa sjedinite. Umešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte rendane jabuke i cimet (i suvo grožđe ili orahe ako volite). Smesu sipajte u podmazan pleh i pecite na 180 °C oko 30-35 minuta. Kada se ohladi, pospite pitu šećerom u prahu.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading