KESTEN TORTA SA KANDIRANIM VOĆEM Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
Za koru:
- 200 g brašna
- 50 g kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
- 250 g šećera
- 4 jaja
- 150 ml ulja
- 150 ml jogurta
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Za fil od kestena:
- 500 g kesten pirea
- 200 ml slatke pavlake
- 50 g šećera u prahu
- 100 g rendane čokolade
Za fil od vanile:
- 400 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 100 g kandiranog voća
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kakao, brašno, prašak za pecivo i šećer. Onda dodajte jaja, jogurt, ulje i vanilin ekstrakt. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim ostavite koru da se skroz ohladi. Zasebno umutite pavlaku sa šećerom u prahu pa umešajte kesten pire i rendanu čokoladu. Sve dobro promešajte. Potom umutite pavlaku sa šećerom u prahu i vanilinim ekstraktom. Onda dodajte kandirano voće i promešajte. Presecite horizontalno prohlađenu koru na dva jednaka dela. U kalup stavite donju koru pa preko nanesite fil od vanile, pa od kestena. Rasporedite ravnomerno pa prekrijte tortu drugom korom.
Možda vas zanima:
KESTEN TORTA Nepečena poslastica koja ukusom obara sa nogu
Fenomenalna poslastica neponovljivog ukusa.
KESTEN TORTA Nepečena poslastica skupog ukusa gotova za tili čas, a preukusna
Kremasta poslastica osvojiće vas na prvi zalogaj.
KESTEN TORTA Savršena nepečena poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Fenomenalna torta oboriće s nogu sve koji je budu probali.
KESTEN TORTA Brza nepečena poslastica kao savršena za hladne zimske dane, prste da poližete
Fenomenalna poslastica odlično se slaže sa šoljom kafe.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)