KESTEN TORTA SA KANDIRANIM VOĆEM Zbog nje svaka dijeta pada u vodu

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Nema ko vam neće tražiti recept.

kesten torta sa kandiranim voćem
Shutterstock

Potrebno je:
Za koru:

  • 200 g brašna
  • 50 g kakao praha
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 250 g šećera
  • 4 jaja
  • 150 ml ulja
  • 150 ml jogurta
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta

Za fil od kestena:

  • 500 g kesten pirea
  • 200 ml slatke pavlake
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g rendane čokolade

Za fil od vanile:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta
  • 100 g kandiranog voća

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kakao, brašno, prašak za pecivo i šećer. Onda dodajte jaja, jogurt, ulje i vanilin ekstrakt. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim ostavite koru da se skroz ohladi. Zasebno umutite pavlaku sa šećerom u prahu pa umešajte kesten pire i rendanu čokoladu. Sve dobro promešajte. Potom umutite pavlaku sa šećerom u prahu i vanilinim ekstraktom. Onda dodajte kandirano voće i promešajte. Presecite horizontalno prohlađenu koru na dva jednaka dela. U kalup stavite donju koru pa preko nanesite fil od vanile, pa od kestena. Rasporedite ravnomerno pa prekrijte tortu drugom korom.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading