KRMENADLE SA VIŠNJAMA NIKO NE ODBIJA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Ručak u kome će uživati cela porodica.
Potrebno je:
- 4 krmenadle
- 200 g višanja (sveže ili iz kompota)
- 2 kašike šećera
- 1 kašika gustina
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Krmenadle začinite solju i biberom. Na zagrejanom tiganju sa maslinovim uljem pecite krmenadle dok ne postanu zlatne i hrskave, otprilike 5-7 minuta sa svake strane. Dok se krmenadle peku, pripremite sos od višanja - ako koristite sveže višnje, stavite ih u tiganj, dodajte šećer i limunov sok. Kuvajte na srednjoj vatri dok višnje ne omekšaju i ne puste sok. U maloj posudi razmutite gustin u malo vode i dodajte u sos. Kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne. Kada su krmenadle gotove, servirajte ih prelivene sosom od višanja. Ovaj slatko-kiseli sos savršeno se uklapa sa sočnim mesom, stvarajući jedinstvenu kombinaciju ukusa.
Možda vas zanima:
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
POHOVANE KRMENADLE RUČAK ZA ČISTU DESETKU Vole ih svi od 7 do 107 godina
Savršeno mekane i sočne, prste da poližete.
SOČNE KRMENADLE SA JABUKAMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Ručak u kome će uživati cela porodica.
PUNJENE KRMENADLE NIKO NE ODBIJA Svaki zalogaj je raj za nepca
Savršenog ukusa, a bićete siti do večere.
JOGURT POGAČICE SE TOPE U USTIMA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Mekane kao duša i sočne, smažu se očas posla.
MUSAKA SA JABUKAMA I KROMPIROM ZA PRAVE GURMANE Klasik na moderan način
Sočna i preukusna, ukućani će stajati u redu za još.
BEŠAMEL SOS SA PEČURKAMA SUPER IDE UZ LAZANJE Baš ovako ga prave u Francuskoj
Dodaje šmek svakom jelu.
GIRICE IZ RERNE SUPER IDU UZ PIVO Polizaćete i tanjir koliko su slasne
Samo dodajte prilog po želji.
BELA PITA SVAKIM ZALOGAJEM ZAUSTAVLJA DAH Bogata, kremasta tekstura i nežna aroma limuna
Savršeni za slavu ili doček Nove godine.
Komentari (0)