KRMENADLE SA MEDOM I SOJA SOSOM Meso se lepi za prste, a ukus je za čistu desetku
Savršeno slatke i pikantne, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 4 krmenadle
- 2 kašike meda
- 3 kašike soja-sosa
- 2 čena belog luka sitno seckana
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika balzamiko sirćeta
- prstohvat čili pahuljica (opciono)
- so i biber po ukusu
Priprema:
Krmenadle posolite i pobiberite, a zatim ih propržite na maslinovom ulju dok ne postanu zlatnosmeđe. U međuvremenu u manjoj posudi pomešajte med, soja-sos, seckani beli luk, balzamiko sirće i čili pahuljice. Kada su krmenadle pečene, prelijte ih pripremljenim sosom i smanjite vatru. Krčkajte krmenadle u sosu nekoliko minuta, povremeno ih okrećući dok se sos ne zgusne i ne karamelizuje. Poslužite ih uz pirinač ili povrće na pari, uz preliv od soja-sosa i meda.
Možda vas zanima:
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
SOČNE KRMENADLE U JOGURT SOSU Svaki zalogaj je raj za nepca
Ručak ukusa za čistu desetku.
POHOVANE KRMENADLE RUČAK ZA ČISTU DESETKU Vole ih svi od 7 do 107 godina
Savršeno mekane i sočne, prste da poližete.
SOČNE KRMENADLE SA JABUKAMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Ručak u kome će uživati cela porodica.
KREMASTI KOLAČ IZ STARE JUGOSLAVIJE Nijedno slavlje nije moglo da prođe bez njega
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
KRMENADLE SA MEDOM I SOJA SOSOM Meso se lepi za prste, a ukus je za čistu desetku
Savršeno slatke i pikantne, pravićete stalno.
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA SE TOPI U USTIMA I dupla mera će biti malo
Mirisan i sočan, za prave sladokusce.
POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA IZ BAKINE KUHINJE Biće mekana kao duša
Sočna i mirisna, polizaćete i tanjir.
GRČKU MUSAKU NIKO NE ODBIJA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočna i slasna, nema joj ravne.
Komentari (0)