PASULJ SA MESOM PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE Jednostavno, domaće i preukusno
Neće mu odoleti ni najveći gurmani.
Potrebno je:
- 450 g pasulja
- 2 šargarepe
- 2 glavice luka
- 1 manji praziluk
- 2 lista lovora
- 300 g suvog mesa ili rebaraca
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- ½ kašičice mlevenog bibera
- 1 kašika biljnog začina
- 2 kašike brašna
- 30 ml ulja
- so po ukusu
Priprema:
Pasulj potopite u hladnu vodu i ostavite tako preko noći. Sutradan ga sipajte u šerpu i prelijte toplom vodom, pa ostavite da proključa. Prospite i tu vodu pa dodajte čistu vodu, pasulj, seckani luk i lovor. Isecite šargarepu na kolutove pa je kratko propržite sa lukom. Zatim dodajte sve u pasulj pa dodajte meso ili rebarca. Kuvajte pasulj sat i po do dva, sve dok ne omekša. Zagrete ulje u tiganju pa umešajte brašno i pržite, dok ne dobije boju. Potom skinite sa vatre, dodajte mlevenu papriku, mešajte i brzo sipajte u varivo. Posolite, pobiberite i začinite po ukusu. Kratko prokuvajte pasulj još 5 minuta.
DOMAĆE ŠAPICE PO TETA SAVKINOM RECEPTU Što duže stoje to su još ukusnije
Tope se u ustima, a najbolje idu uz šoljicu kafe.
SLANU TORTU SA SUSAMOM NIKO NE ODBIJA Pravi se za 15 minuta, a nikad kremastija
Sočno predjelo oduševiće sve goste.
PASULJ SA MESOM PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE Jednostavno, domaće i preukusno
Neće mu odoleti ni najveći gurmani.
BAKIN KOLAČ SA VIŠNJAMA VRAĆA U DETINJSTVO Polovina se pojede dok je još u plehu
Sočan i mekan kao duša.
SNIKERS BAJADERA NA DOMAĆI NAČIN Recept iz bakine kuhinje oduševio domaćice na mrežama
Kremasta poslastica jednostavne pripreme.
Komentari (0)