PASULJ SA MESOM PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE Jednostavno, domaće i preukusno

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Neće mu odoleti ni najveći gurmani.

pasulj sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 450 g pasulja
  • 2 šargarepe
  • 2 glavice luka
  • 1 manji praziluk
  • 2 lista lovora
  • 300 g suvog mesa ili rebaraca
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • ½ kašičice mlevenog bibera
  • 1 kašika biljnog začina
  • 2 kašike brašna
  • 30 ml ulja
  • so po ukusu

Priprema:

Pasulj potopite u hladnu vodu i ostavite tako preko noći. Sutradan ga sipajte u šerpu i prelijte toplom vodom, pa ostavite da proključa. Prospite i tu vodu pa dodajte čistu vodu, pasulj, seckani luk i lovor.  Isecite šargarepu na kolutove pa je kratko propržite sa lukom. Zatim dodajte sve u pasulj pa dodajte meso ili rebarca. Kuvajte pasulj sat i po do dva, sve dok ne omekša. Zagrete ulje u tiganju pa umešajte brašno i pržite, dok ne dobije boju. Potom skinite sa vatre, dodajte mlevenu papriku, mešajte i brzo sipajte u varivo. Posolite, pobiberite i začinite po ukusu. Kratko prokuvajte pasulj još 5 minuta.

Komentari (0)

Loading