PROVERENI RECEPT Čorbast pasulj sa kobasicom, svi traže dodatak!

Trpeza/ V.V.

16:00

Sezonski recepti 0

Probajte ovaj ukusan recept za jedno od naših omiljenih jela.

PROVERENI RECEPT Čorbast pasulj sa kobasicom, svi traže dodatak!
Shutterstock

Sastojci:

500 g pasulja

300 g kobasice

2 glavice crnog luka

2 čena belog luka

2 kašike brašna

1 kašika ulja

1 list lovora

4-5 zrna bibera

1 kašika mlevene paprike

1 kašičica soli

Priprema:

Uveče pasulj operite i potopite staviti u lonac i naliti hladnom vodom. Sutradan prosuti vodu, sipati svežu hladnu i staviti da se kuva. Kada prokuva, promeniti vodu i sipati vruću. Dodati isečen crni i beli luk, zatim lovor, biber, isečenu kobasicu na kolutove i ostaviti da se kuva dok pasulj ne omekša. Na zagrejanom ulju propržiti brašno da porumeni, dodati mlevenu papriku, sipati u pasulj, dobro izmešati i ostaviti da se kuva na tihoj vatri još 5 minuta. Pri kraju posoliti po ukusu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading