NEODOLJIVE BOJE NA TANJIRU Napravite jelo od kog će vam zastati dah - Jaja u crvenom sosu

Alo.rs

16:21

Sezonski recepti 0

Bićete očarani ukusom.

jaja
Foto: Shutterstock

Sastojci:  

2-3 jaja 

200 g pelata  

1 kašika maslinovog ulja  

½ glavice crnog luka 

1 čen belog luka   

malo peršuna ili bosiljka za dekoraciju 

Priprema:  

U tiganju, na zagrejanom ulju, prodinstajte iseckan crni luk minut, dodajte iseckan beli luk i dinstajte dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte iseckan pelat, so i biber po ukusu, izmešajte i ostavite da se dinsta pola sata, odnosno dok se ne zgusne koliko želite. U tiganj razbijte jaja, da se ne slepe i kuvajte oko pet minuta, odnosno dok se belanca i žumanca ne ispeku. Sklonite sa šporeta, dekorišite peršunom ili bosiljkom i poslužite. 

 

Savet 

Pre služenja odozgo možete da narendate malo kačkavalja

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading