NEODOLJIVE BOJE NA TANJIRU Napravite jelo od kog će vam zastati dah - Jaja u crvenom sosu
Bićete očarani ukusom.
Sastojci:
2-3 jaja
200 g pelata
1 kašika maslinovog ulja
½ glavice crnog luka
1 čen belog luka
malo peršuna ili bosiljka za dekoraciju
Priprema:
U tiganju, na zagrejanom ulju, prodinstajte iseckan crni luk minut, dodajte iseckan beli luk i dinstajte dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte iseckan pelat, so i biber po ukusu, izmešajte i ostavite da se dinsta pola sata, odnosno dok se ne zgusne koliko želite. U tiganj razbijte jaja, da se ne slepe i kuvajte oko pet minuta, odnosno dok se belanca i žumanca ne ispeku. Sklonite sa šporeta, dekorišite peršunom ili bosiljkom i poslužite.
Savet
Pre služenja odozgo možete da narendate malo kačkavalja
Možda vas zanima:
NAPRAVITE TRADICIONALNU PITU Spoj jaja i kupusa daće vam neodoljiv ukus
Svi ukućani će biti siti.
NAJBOLJI UKUS NA SVETU Punjene paprike sa neobičnim dodatkom spremaćete svaki dan
Niste ovako ništa slično probali.
RECEPT ZA ČISTU DESETKU Potreban vam je ajvar i magija u kuhinji može da počne
Napravite ćuftice u sosu od ajvara.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
PASTA PRIMAVERA Idealan prolećni obrok za tople dane, za pravo zadovoljstvo
Ako ne znate šta da napravite, najbolje napravite testeninu.
IZBEGNITE BESPOTREBNE TROŠKOVE Nemojte nikako ovo da bacate u sudoperu
Ove namirnice je bolje da bacate u kantu i tako izbegnete velike troškove.
KROFNICE Brzinski desert koji se topi u ustima, a uspeće svima, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)