NEODOLJIVE BOJE NA TANJIRU Napravite jelo od kog će vam zastati dah - Jaja u crvenom sosu
Bićete očarani ukusom.
Sastojci:
2-3 jaja
200 g pelata
1 kašika maslinovog ulja
½ glavice crnog luka
1 čen belog luka
malo peršuna ili bosiljka za dekoraciju
Priprema:
U tiganju, na zagrejanom ulju, prodinstajte iseckan crni luk minut, dodajte iseckan beli luk i dinstajte dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte iseckan pelat, so i biber po ukusu, izmešajte i ostavite da se dinsta pola sata, odnosno dok se ne zgusne koliko želite. U tiganj razbijte jaja, da se ne slepe i kuvajte oko pet minuta, odnosno dok se belanca i žumanca ne ispeku. Sklonite sa šporeta, dekorišite peršunom ili bosiljkom i poslužite.
Savet
Pre služenja odozgo možete da narendate malo kačkavalja
Možda vas zanima:
NAPRAVITE TRADICIONALNU PITU Spoj jaja i kupusa daće vam neodoljiv ukus
Svi ukućani će biti siti.
NAJBOLJI UKUS NA SVETU Punjene paprike sa neobičnim dodatkom spremaćete svaki dan
Niste ovako ništa slično probali.
RECEPT ZA ČISTU DESETKU Potreban vam je ajvar i magija u kuhinji može da počne
Napravite ćuftice u sosu od ajvara.
POSNA PICA SA ČOKOLADOM Desert za lepo veče sa prijateljima, kao osmišljen za uživanje
Italijanski klasik na drugačiji način.
POSNI ROLAT SA PEČURKAMA Krepi organizam u trenu, a držaće vas dugo sitim
Sočni rolat oduševiće vas ukusom, nema ko vam neće tražiti recept.
BELA TORTA Posna poslastica sa čokoladom mekana kao pamuk, a ne treba da palite rernu
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
KADA PRŽITE LUK DODAJTE OVU NAMIRNICU Biće 100 puta ukusnije, tvrde kuvari
Potrebna vam je samo jedna namirnica, a jelo će da bude preukusno.
PUNJENI KROMPIR Sa hrskavom slaninom i kačkavaljem koji se topi u ustima, za savršen ručak
Slasno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
Komentari (0)