SAVRŠENO Vege sos sa pastu možete da jedete bez griže savesti

Alo.rs

16:15

Sezonski recepti 0

Pravićete ga često, videćete.

SAVRŠENO Vege sos sa pastu možete da jedete bez griže savesti
Shutterstock

Vege sos za špagete // posno

Sastojci:

2 manja crna luka

3 šargarepe

300 g sojinih ljuspica

1 l paradajz-soka

3 čena belog luka

2 kašičice sušene mlevene paprike

so, biber

biozačin

ulje

1/2 veze peršuna

Priprema:

Na ulju ispržite sitno seckani crni luk, dodajte rendanu šargarepu, biozačin i oceđene ljuspice.  Posolite, pobiberite i ulijte paradajz-sok. Kad proključa dodajte  mlevenu papriku, promešajte, poklopite i ostavite 15 minuta da se kuva. Kad je skoro gotovo dodajte sitno seckani beli luk i peršunov list i so po ukusu. Sos prelijte preko špageta pripremljenih prema uputstvu sa kutije.

Možda vas zanima:

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading