SAVRŠENO Vege sos sa pastu možete da jedete bez griže savesti
Pravićete ga često, videćete.
Vege sos za špagete // posno
Sastojci:
2 manja crna luka
3 šargarepe
300 g sojinih ljuspica
1 l paradajz-soka
3 čena belog luka
2 kašičice sušene mlevene paprike
so, biber
biozačin
ulje
1/2 veze peršuna
Priprema:
Na ulju ispržite sitno seckani crni luk, dodajte rendanu šargarepu, biozačin i oceđene ljuspice. Posolite, pobiberite i ulijte paradajz-sok. Kad proključa dodajte mlevenu papriku, promešajte, poklopite i ostavite 15 minuta da se kuva. Kad je skoro gotovo dodajte sitno seckani beli luk i peršunov list i so po ukusu. Sos prelijte preko špageta pripremljenih prema uputstvu sa kutije.
Možda vas zanima:
GLAVNI SASTOJAK JE AROMA Dobri, stari i jedinstveni sataraš - na vodi
Ovakvo jelo će probuditi vaša čula.
NEVEROVATAN SPOJ UKUSA Miris neobičnih pohovanih šnicli iz vaše kuhinje širiće se u domu
Ovaj recept je nešto drugačije.
Krem pita s jabukama
Preukusno!
Korpice s dimljenim lososom
Potpuno neobično.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
PASTA PRIMAVERA Idealan prolećni obrok za tople dane, za pravo zadovoljstvo
Ako ne znate šta da napravite, najbolje napravite testeninu.
IZBEGNITE BESPOTREBNE TROŠKOVE Nemojte nikako ovo da bacate u sudoperu
Ove namirnice je bolje da bacate u kantu i tako izbegnete velike troškove.
KROFNICE Brzinski desert koji se topi u ustima, a uspeće svima, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)