RECEPT ZA ČISTU DESETKU Potreban vam je ajvar i magija u kuhinji može da počne
Napravite ćuftice u sosu od ajvara.
Ćuftice u sosu od ajvara // mrsno
Sastojci:
Za ćufte:
350 g mlevenog pilećeg mesa
170 g sojinih ljuspica
1 crni luk
3 čena belog luka
2 kašičice ajvara
1 jaje
5 kašika prezli
so, biber
biozačin
ulje
Za sos:
1 kašika brašna
1 kašika ajvara
1 dl paradajz-sosa
so, biber
Priprema:
Sojine ljuspice
Meso izmešajte s poparenim, te oceđenim ljuspicama, dodajte jaje, ajvar i sitno seckani crni i beli luk. Začinite, dodajte prezle i sve lepo pomešajte. Vlažnim rukama pravite ćufte i pecite ih na ulju. U istom ulju napravite sos od kašike brašna, ajvara, kuvanog paradajza i malo vode ako je potrebno. Kuvajte dok se ne zgusne i po potrebi dodajte so. U skuvani sos stavite ćufte, pa nakon par minuta sklonite.
Možda vas zanima:
Korpice s dimljenim lososom
Potpuno neobično.
SLATKIŠ OD KROMPIRA U SRCE NAS DIRA Napravite knedle sa šljivama i cimetom po receptu baba Stane iz Niša
Ovo je jedan od onih recepta koji se prenose s generacije na generaciju.
ZANIMLJIVO I IZVODLJIVO Napravite neodoljivu musaku bez mesa
Budite kreativni i napravite nešto skroz drugačije.
PRAVA RIBLJA MAGIJA O ovoj čorbi od bakalara svi pričaju
Kad je degustirate, osetićete razliku od ostalih ribljih čorbi.
KOMPLET LEPINJA PO ORIGINALNOM UŽIČKOM RECEPTU Pojede se u trenu, za prave gurmane
Savršeno ide sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete.
STROMBOLI Italijanski pica rolat sa hrskavim testom i sočnim nadevom, za savršen dan
Čuveni pica rolat oduševiće i one izbirljive, a odlično se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom.
BEJGLI Mađarska praznična poslastica sa orasima, mekana kao pamuk, a trik je u ovome
Najpoznatije su verzije sa orasima i makom, a popularnost je stekla i štrudla sa višnjama.
PEKARSKI TRIK ZA SAVRŠENO TESTO Dodajte ovu namirnicu, biće mekše i ukusnije, i imaće savršenu teksturu
Potrebno je da dodate samo 1 namirnicu, a nije soda bikarbona.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
Komentari (0)