TRIKOVI ISKUSNIH KUVARA Kako da napravite savršen rižoto, od izbora pirinča do mešanja

Trpeza/ V.V.

18:00

Sezonski recepti 0

Za pripremu rižota treba znati neka pravila kako se pirinač ne bi slepio, prekuvao ili pak ostao tvrd. Bitan je i način pripreme ovog jela.

TRIKOVI ISKUSNIH KUVARA Kako da napravite savršen rižoto, od izbora pirinča do mešanja
Shutterstock

* Najbolje vrste pirinča - za dobar rižoto je od presudnog značaja vrsta pirinča. Najbolji je pirinač sa skrobnim premazom, jer jelu daje kremastu strukturu. To su vrste „vialone nano“ i „arborio“ koji se ne peru za pripremu rižota kako se ne bi uklonio skrob.

* Podesite jačinu ringle - pripremajte jelo na tihoj vatri jer treba samo da se krčka. Kada se pirinač kuva na jakoj vatri, raspuknu se zrna i ispuste skrob.

* Bujon mora biti vruć - jedan od neizbežnih sastojaka za pravljenje rižota je bujon ili još bolje supa. Ne treba sipati celu količinu odjednom, već dodajte malo po malo. Kada pirinač upije prethodnu količinu dodajte opet. Bujon mora da bude vruć kad ga sipate, jer će hladan prekinuti proces kuvanja i pirinač će biti tvrd.

* Kako da bude kremast - rižoto će biti kremast ako ga stalno mešate dok se kuva. Tako će pirinač pustiti skrob koji će ga zgusnuti. Na kraju pripreme obavezno dodajte malo putera ili parmezana.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading