TRIKOVI ISKUSNIH KUVARA Kako da napravite savršen rižoto, od izbora pirinča do mešanja
Za pripremu rižota treba znati neka pravila kako se pirinač ne bi slepio, prekuvao ili pak ostao tvrd. Bitan je i način pripreme ovog jela.
* Najbolje vrste pirinča - za dobar rižoto je od presudnog značaja vrsta pirinča. Najbolji je pirinač sa skrobnim premazom, jer jelu daje kremastu strukturu. To su vrste „vialone nano“ i „arborio“ koji se ne peru za pripremu rižota kako se ne bi uklonio skrob.
* Podesite jačinu ringle - pripremajte jelo na tihoj vatri jer treba samo da se krčka. Kada se pirinač kuva na jakoj vatri, raspuknu se zrna i ispuste skrob.
* Bujon mora biti vruć - jedan od neizbežnih sastojaka za pravljenje rižota je bujon ili još bolje supa. Ne treba sipati celu količinu odjednom, već dodajte malo po malo. Kada pirinač upije prethodnu količinu dodajte opet. Bujon mora da bude vruć kad ga sipate, jer će hladan prekinuti proces kuvanja i pirinač će biti tvrd.
* Kako da bude kremast - rižoto će biti kremast ako ga stalno mešate dok se kuva. Tako će pirinač pustiti skrob koji će ga zgusnuti. Na kraju pripreme obavezno dodajte malo putera ili parmezana.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)