TRIKOVI ISKUSNIH KUVARA Kako da napravite savršen rižoto, od izbora pirinča do mešanja
Za pripremu rižota treba znati neka pravila kako se pirinač ne bi slepio, prekuvao ili pak ostao tvrd. Bitan je i način pripreme ovog jela.
* Najbolje vrste pirinča - za dobar rižoto je od presudnog značaja vrsta pirinča. Najbolji je pirinač sa skrobnim premazom, jer jelu daje kremastu strukturu. To su vrste „vialone nano“ i „arborio“ koji se ne peru za pripremu rižota kako se ne bi uklonio skrob.
* Podesite jačinu ringle - pripremajte jelo na tihoj vatri jer treba samo da se krčka. Kada se pirinač kuva na jakoj vatri, raspuknu se zrna i ispuste skrob.
* Bujon mora biti vruć - jedan od neizbežnih sastojaka za pravljenje rižota je bujon ili još bolje supa. Ne treba sipati celu količinu odjednom, već dodajte malo po malo. Kada pirinač upije prethodnu količinu dodajte opet. Bujon mora da bude vruć kad ga sipate, jer će hladan prekinuti proces kuvanja i pirinač će biti tvrd.
* Kako da bude kremast - rižoto će biti kremast ako ga stalno mešate dok se kuva. Tako će pirinač pustiti skrob koji će ga zgusnuti. Na kraju pripreme obavezno dodajte malo putera ili parmezana.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)