TRIKOVI ISKUSNIH KUVARA Kako da napravite savršen rižoto, od izbora pirinča do mešanja
Za pripremu rižota treba znati neka pravila kako se pirinač ne bi slepio, prekuvao ili pak ostao tvrd. Bitan je i način pripreme ovog jela.

* Najbolje vrste pirinča - za dobar rižoto je od presudnog značaja vrsta pirinča. Najbolji je pirinač sa skrobnim premazom, jer jelu daje kremastu strukturu. To su vrste „vialone nano“ i „arborio“ koji se ne peru za pripremu rižota kako se ne bi uklonio skrob.
* Podesite jačinu ringle - pripremajte jelo na tihoj vatri jer treba samo da se krčka. Kada se pirinač kuva na jakoj vatri, raspuknu se zrna i ispuste skrob.
* Bujon mora biti vruć - jedan od neizbežnih sastojaka za pravljenje rižota je bujon ili još bolje supa. Ne treba sipati celu količinu odjednom, već dodajte malo po malo. Kada pirinač upije prethodnu količinu dodajte opet. Bujon mora da bude vruć kad ga sipate, jer će hladan prekinuti proces kuvanja i pirinač će biti tvrd.
* Kako da bude kremast - rižoto će biti kremast ako ga stalno mešate dok se kuva. Tako će pirinač pustiti skrob koji će ga zgusnuti. Na kraju pripreme obavezno dodajte malo putera ili parmezana.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BUĐENJE, ELITO! Veliki šef na ovaj način pokušao da razbudi učesnike, a evo da li mu je to pošlo za rukom! (VIDEO)

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd
'MOJ BIVŠI MUŽ NEKA STAVI PRST NA ČELO' Ena zaratila sa Božom, pa se direktno obratila ocu njenog deteta (VIDEO)

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Čeka ih predivan život u pedesetim: Pet znakova u srednjim godinama doživeće veliki uspon u poslu i u ljubavi

Pogledajte kralja Čarlsa nakon što je završio u bolnici zbog jakih terapija: Evo kako sada izgleda britanski monarh

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

CIMET ROLNICE NA VODI Pola pleha nestane dok trepnete
Najbolje služite uz šolju kafe.

TROUGAO PITICE SA MESOM Recept koji morate da probate, za najbolji doručak
Služite tople uz jogurt.

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.
Komentari (0)