KREMASTI KROMPIR je pravo osveženje kao prilog a SLANINA mu daje poseban šmek
Ideja za prilog nam uvek nedostaje. Uglavnom se vrtimo oko jednih te istih, pa je svako osveženje dobrodošlo!
Kremasti krompir
Potrebno:
600 g krompira
150 g mesnate slanine
1 crni luk
3 čena belog luka
350 ml neutralne pavlake za kuvanje
50 ml mleka
1 kašičica biozačina
so, biber
100 g kačkavalja
Priprema:
Krompir operite, oljuštite, isecite na tanke šnite i obarite u slanoj vodi pazeći da se ne raspadne. Na ulju propržite sitno seckani crni luk, te dodajte seckanu slaninu i protisnut beli luk. Ulijte pavlaku i mleko, pa začinite. Dodajte obaren krompir i pažljivo promešajte. Sipajte u jednu ili više vatrostalnih posuda, pospite rendanim sirom i poklopite ili stavite foliju. Pecite 30 minuta na 200 stepeni, otklopite i dopecite još 30 minuta na 180.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREFINJENA KOMBINACIJA Krompir, slanina i sir zapečeni u rerni
Nakon preazničnih prejedanja dobro će vam doći ovaj lagani ručak koji če da zamiriše čitavu kuću.
ZAPEČENI PROKELJ SA SLANINOM, kad nemate vremena da kuvate, biće gotov za manje od sat
Kad nemate pripremljen ručak, a to mora biti što pre, onda posegnite za ovim receptom. Za madnje od sat, uključujući i pečenje, možete napraviti odličan ručak za celu porodicu.
Ovo je najpoznatije francusko jelo: Тartiflet sa slaninom i krompirom
Tartiflet je jelo od krompira iz rerne, koje potiče iz oblasti Savoja u francuskim Alpima
Zapečeni prokelj sa slaninom i krompirom gotov za manje od sat i minimalno prljavog posuđa
Kad nemate pripremljen ručak, a to mora da bude što pre, onda je ovaj recept prava stvar ta vas. Za manje od sat, uključujućii i pečenje, možete napraviti odličan ručak za celu porodicu.
SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočne i slasne, za pravo uživanje.
POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.
6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
FENOMENALNI SITNI KOLAČI ZA ĐURĐEVDAN Tope se u ustima, a gotovi začas
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola čim se postave.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Ako je krompir obaren,slanina proprzena sa lukom , nije potrebno jos 1h da se sir zapece.