Krepi dušu, jača telo POTAŽ OD BUNDEVE
Kremasti potaž od bundeve je sve što vam treba na kraju napornog dana.
Potaž od bundeve
Sastojci:
500 g bundeve
1 veći krompir 5 dl vode
1 glavica luka
3 čena belog luka
2 dl pavlake za kuhanje
1 kašilica bio začina
so, biber
Priprema:
Operite, oljuštite i očistite bundevu i krompir te oboje isecite na kocke. Naseckajte luk i oljuštite beli luk. Sve kuvajtei u malo hladne, posoljene vode (toliko da povrće ogrezne).
Kada je povrće mekano, propasirajte ga ili usitnite štapnim mikserom, dodajte ostatak vode, pavlaku za kuvanje, začine po želji i još jednom kratko prokuvajte.
Možda vas zanima:
Teši dušu, greje telo BELA ČORBA koja se pravi od osnovnih namirnica koje svi imate u kući
Ovo je izrazito zimsko jelo i pravi se od osnovnih namirnica. Izuzetno je krepka čorbica i preporučuje se deci kao glavni obrok.
Vaš SABORAC U BORBI PROTIV VIRUSA Ukusna čorba od karfiola i pečuraka
Odličan je izvor vitamina, niskokalorična je i obiluje antioksidansima.
Recept naših prabaka sačuvan od zaborava STARINSKA ČORBA OD KROMPIRA od dušu nas dira
Na ovo, jelu na kašiku su odrasle generacije i s radođću mu se priklanjaju nove.
STARINSKA ČORBA od mesa i krompira STO JEZIKA GOVORI (VIDEO)
Garantujemo vam da ne postoji osoba koja će moći da odoli ovoj fantastičnoj čorbi.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)