Krepi dušu, jača telo POTAŽ OD BUNDEVE
Kremasti potaž od bundeve je sve što vam treba na kraju napornog dana.

Možda vas zanima:

Teši dušu, greje telo BELA ČORBA koja se pravi od osnovnih namirnica koje svi imate u kući
Ovo je izrazito zimsko jelo i pravi se od osnovnih namirnica. Izuzetno je krepka čorbica i preporučuje se deci kao glavni obrok.

Vaš SABORAC U BORBI PROTIV VIRUSA Ukusna čorba od karfiola i pečuraka
Odličan je izvor vitamina, niskokalorična je i obiluje antioksidansima.

Recept naših prabaka sačuvan od zaborava STARINSKA ČORBA OD KROMPIRA od dušu nas dira
Na ovo, jelu na kašiku su odrasle generacije i s radođću mu se priklanjaju nove.

STARINSKA ČORBA od mesa i krompira STO JEZIKA GOVORI (VIDEO)
Garantujemo vam da ne postoji osoba koja će moći da odoli ovoj fantastičnoj čorbi.
Potaž od bundeve
Sastojci:
500 g bundeve
1 veći krompir 5 dl vode
1 glavica luka
3 čena belog luka
2 dl pavlake za kuhanje
1 kašilica bio začina
so, biber
Priprema:
Operite, oljuštite i očistite bundevu i krompir te oboje isecite na kocke. Naseckajte luk i oljuštite beli luk. Sve kuvajtei u malo hladne, posoljene vode (toliko da povrće ogrezne).
Kada je povrće mekano, propasirajte ga ili usitnite štapnim mikserom, dodajte ostatak vode, pavlaku za kuvanje, začine po želji i još jednom kratko prokuvajte.

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.
Komentari (0)