ISPROBAJTE JEFTIN GULAŠ Sa samo par sastojaka imaćete ručak iz snova
Dovoljni su krompir i kobasice i bićete zadovoljni.
Zimski lonac
Sastojci:
800 g krompira
500 g kobasice
1/2 kg crnog luka
½ kašičice majčine dušice
600 ml goveđeg bujona
25 g putera
Priprema:
Krompire oljuštite i iseckajte na kolutove. Kuvajte 10 minuta te ocedite. Na ulju pržite kobasice i sitno seckani crni luk 10 minuta. Izvadite kobasice, iseckajte ih i stavite sa strane. Luk pomešajte s krompirom i složite sloj po dnu vatrostalne posude. Začinite. Dodajte kobasice, polovinu naseckanog krompira, začinsko bilje i prelijte bujonom. Prekrijte ostatkom luka i krompira, na vrh stavite puter, poklopite i pecite na 180 stepeni 40 min. Otklopite i pecite još 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAPRAVITE GA PO BAKINOM RECEPTU Gulaš sa kobasicama je jelo nedelje!
Što se duže sprema, to je ukusniji.
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
OVAKVOG GA SIGURNO JOŠ NISTE SPREMALI Slasni i ukusni krompir pire, prste ćete polizati
Može ići kao prilog uz mnoga jela.
CRNAC BEZ JAJA "NA ČAŠE" Neodoljivi desert sa bananom napravi se brzo, a pojede za tren oka
Fenomenalni slatkiš koji se smaže u jednom zalogaju, idealan za sve prilike.
KAPRIĆOZA Donosimo vam originalni italijanski recept za ovaj specijalitet
Preukusna pica bolja od one kupovne, za pravo zadovoljstvo.
LAZANJE SA PEČURKAMA Sočan spoj testenine sa povrćem pravi je raj za nepca
Ako volite klasične lazanje, ove ćete da obožavate.
KUVAJTE KROMPIR OVAKO I NIKAD SE NEĆE RASPASTI Trik koji provereno uspeva
Dodajte ovu namirnicu kada kuvate krompir i provereno se neće raspasti.
SLANA ŠTRUDLA SA KOBASICAMA BOLJA OD SLATKE Rapsodija ukusa za prave gurmane
Ako volite klasičnu štrudlu, njenu slanu verziju ćete da obožavate.
Komentari (0)