ISPROBAJTE JEFTIN GULAŠ Sa samo par sastojaka imaćete ručak iz snova
Dovoljni su krompir i kobasice i bićete zadovoljni.
Zimski lonac
Sastojci:
800 g krompira
500 g kobasice
1/2 kg crnog luka
½ kašičice majčine dušice
600 ml goveđeg bujona
25 g putera
Priprema:
Krompire oljuštite i iseckajte na kolutove. Kuvajte 10 minuta te ocedite. Na ulju pržite kobasice i sitno seckani crni luk 10 minuta. Izvadite kobasice, iseckajte ih i stavite sa strane. Luk pomešajte s krompirom i složite sloj po dnu vatrostalne posude. Začinite. Dodajte kobasice, polovinu naseckanog krompira, začinsko bilje i prelijte bujonom. Prekrijte ostatkom luka i krompira, na vrh stavite puter, poklopite i pecite na 180 stepeni 40 min. Otklopite i pecite još 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAPRAVITE GA PO BAKINOM RECEPTU Gulaš sa kobasicama je jelo nedelje!
Što se duže sprema, to je ukusniji.
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
OVAKVOG GA SIGURNO JOŠ NISTE SPREMALI Slasni i ukusni krompir pire, prste ćete polizati
Može ići kao prilog uz mnoga jela.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)