SPOLJA HRSKAV, UNUTRA SOČAN Punjeni krompir osvojiće vas na prvi griz
Pravićete ga svaki dan za ručak.

Krompir u čakširama
Možda vas zanima:

ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.

PRSTE DA POLIŽEŠ Preukusan nadev koristićete u svakoj prilici ne samo uz paprike
Hrskavo, a unutra sočno.

RUČAK KOJI SVI VOLE Pileća krilca PREKRIVENA krompirom oduševiće celu porodicu
Ukusno i jednostavno jelo.
Sastojci:
8 krompira srednje veličine
180 g kajmaka
2 glavice crnog luka
300 g čvaraka
ulje
biber
Priprema:
Krompire dobro oprati, a zatim zajedno sa ljuskom ispeći u rerni ili mikrotalasnoj pećnici kako bi omekšali. Potom ih unakrsno zaseći, ljusku delimično oljuštiti, a sredinu krompira izgnječiti viljuškom. Čvarke iseći na kockice i propržiti na malo ulja. Crni luk oljuštiti i sitno iseckati. Preko vruće izgnječene sredine krompira rasporediti malo kajmaka, pa posuti crnim lukom i čvarcima. Začiniti po ukusu i poslužiti dok je još toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)