SPOLJA HRSKAV, UNUTRA SOČAN Punjeni krompir osvojiće vas na prvi griz
Pravićete ga svaki dan za ručak.
Krompir u čakširama
Sastojci:
8 krompira srednje veličine
180 g kajmaka
2 glavice crnog luka
300 g čvaraka
ulje
biber
Priprema:
Krompire dobro oprati, a zatim zajedno sa ljuskom ispeći u rerni ili mikrotalasnoj pećnici kako bi omekšali. Potom ih unakrsno zaseći, ljusku delimično oljuštiti, a sredinu krompira izgnječiti viljuškom. Čvarke iseći na kockice i propržiti na malo ulja. Crni luk oljuštiti i sitno iseckati. Preko vruće izgnječene sredine krompira rasporediti malo kajmaka, pa posuti crnim lukom i čvarcima. Začiniti po ukusu i poslužiti dok je još toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
PRSTE DA POLIŽEŠ Preukusan nadev koristićete u svakoj prilici ne samo uz paprike
Hrskavo, a unutra sočno.
RUČAK KOJI SVI VOLE Pileća krilca PREKRIVENA krompirom oduševiće celu porodicu
Ukusno i jednostavno jelo.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)