JER IRCI ZNAJU ZAŠTO Neodoljivo jelo iz ove zemlje sprema se na neobičan način

Izvor: Alo.rs

17:30

Kulinarski globus 0

Kobasice sa krompirom je uvek dobar izbor.

JER IRCI ZNAJU ZAŠTO Neodoljivo jelo iz ove zemlje sprema se na neobičan način
Shutterstock

Kobasice sa krompirom

Sastojci:

500 g goveđih kobasica

200 g suvog mesa

prstohvat soli

prstohvat bibera

1 vezica peršuna

1 kg krompira

400 g luka

Priprema:

Dinstajte suvo meso oko 5 minuta sa kobasicama. Nakon toga, ubacite preostale sastojke i kuvajte u poklopljenoj šerpi oko sat vremena.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading