NAPRAVITE SVINJSKA REBARCA KAO PRAVI PROFESIONALAC Sočno meso se lepi za prste, pravi gurmanski ručak
Više ne morate da idete u restoran kako bi jeli svinjska rebra, već ovaj specijalitet jednostavno napravite kod kuće. Prvo marinirajte meso, pa ga ispecite u rerni. Uz ovako sočna svinjska rebarca dovoljno je da poslužite samo salatu. A, ako želite da kupovni pire od jabuke zamenite domaćim
Sastojci:
- 1 kg svinjskih rebarca
- Za marinadu:
- 100 g pirea od jabuka
- 100 g kečapa
- 20 g braon šećera
- 1/2 limuna
- 3 kašike soja sosa
- 1/2 kašičice slatke paprike
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
Priprema:
Rebarca stavite u posudu i posolite. U drugoj posudi pomešajte kečap, pire od jabuka, šećer, limunov sok, soja sos, slatku papriku, beli luk u prahu i biber. Dobro promešajte i sipajte preko mesa. Rukama pomešajte marinadu i meso, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da upije sat vremena. Stavite meso u pleh i pecite na 220°C oko 50 minuta sa alu folijom, pa skinite foliju i pecite na još 15 minuta.
Možda vas zanima:
SLIČNA NAŠOJ, ALI JOŠ SLASNIJA Engleska pastirska pita, ručak u kome će cela porodica uživati
Tradicionalno grčko jelo stiglo je u sve krajeve sveta, pa ima brojne varijante, a danas vam predstavljamo musaku kakva se pravi na Ostrvu
PRIPREMITE JOŠ DANAS Testenina sa pečurkama, preukusan ručak, gotav očas posla
Ukus će vas oduševiti
PREUKUSNA SENZACIJA NA TANJIRU Fantazija od pečuraka i pilećih grudi, ručak sa pet zvezdica
Odlična preporuka za veoma ukusni ručak kojim hoćete nekoga da impresionirate
LEGENDA DOBROG UKUSA Pariske šnicle, klasik kojim se dočekuju gosti
Standardno pohujemo meso brašno, jaje pa prezla ( hlebne mrvice ) i dobijamo hrskavu koricu oko mesa. U ovom slučaju dobijamo mekanu i sočnu, nikako masnu ako ste na to pomislili
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)