NAPRAVITE SVINJSKA REBARCA KAO PRAVI PROFESIONALAC Sočno meso se lepi za prste, pravi gurmanski ručak

TRPEZA.RS

02:26

Sezonski recepti 0

Više ne morate da idete u restoran kako bi jeli svinjska rebra, već ovaj specijalitet jednostavno napravite kod kuće. Prvo marinirajte meso, pa ga ispecite u rerni. Uz ovako sočna svinjska rebarca dovoljno je da poslužite samo salatu. A, ako želite da kupovni pire od jabuke zamenite domaćim

NAPRAVITE SVINJSKA REBARCA KAO PRAVI PROFESIONALAC Sočno meso se lepi za prste, pravi gurmanski ručak
PRINTSCREEN/YT/KAZAN

Sastojci:

  • 1 kg svinjskih rebarca 
  • Za marinadu:
  • 100 g pirea od jabuka 
  • 100 g kečapa 
  • 20 g braon šećera 
  • 1/2 limuna 
  • 3 kašike soja sosa 
  • 1/2 kašičice slatke paprike 
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu  

Priprema:
Rebarca stavite u posudu i posolite. U drugoj posudi pomešajte kečap, pire od jabuka, šećer, limunov sok, soja sos, slatku papriku, beli luk u prahu i biber. Dobro promešajte i sipajte preko mesa. Rukama pomešajte marinadu i meso, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da upije sat vremena. Stavite meso u pleh i pecite na 220°C oko 50 minuta sa alu folijom, pa skinite foliju i pecite na još 15 minuta.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading