SLIČNA NAŠOJ, ALI JOŠ SLASNIJA Engleska pastirska pita, ručak u kome će cela porodica uživati

trpeza.rs

23:28

Kulinarski globus 0

Tradicionalno grčko jelo stiglo je u sve krajeve sveta, pa ima brojne varijante, a danas vam predstavljamo musaku kakva se pravi na Ostrvu

SLIČNA NAŠOJ, ALI JOŠ SLASNIJA Engleska pastirska pita, ručak u kome će cela porodica uživati
Shutterstock

Potrebno je:

  • velika glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 600 g mlevenog mesa
  • 2 do 3 šargarepe
  • 1 do 2 šake graška
  • so, suvi začin, biber (ako imate malo dete izostavite biber ili ga stavite veoma malo)
  • ulje
  • aleva paprika
  • kašičica šećera

 

Za pire

 

  • 1 kg krompira
  • 2 do 3 kašičice putera
  • oko 100 ml mleka (više nego što se stavlja kada se uobičajeno pravi kromipir pire)
  • velika glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 600 g mlevenog mesa
  • 2 do 3 šargarepe
  • 1 do 2 šake graška
  • so, suvi začin, biber (ako imate malo dete izostavite biber ili ga stavite veoma malo)
  • ulje
  • aleva paprika
  • kašičica šećera

 

Za pire

 

  • 1 kg krompira
  • 2 do 3 kašičice putera
  • oko 100 ml mleka (više nego što se stavlja kada se uobičajeno pravi kromipir pire)

 


Priprema

Izdinstati crni i beli luk na ulju, pa dodati meso i začine, a zatim šargarepu i grašak. Kada je meso braonkasto, znači da je gotovo. Odvojeno pripremiti krompir pire, ali sa većom količinom mleka nego što se inače čini.

 

U podmazan pleh staviti smesu od mesa, a preko nje pire. Peći u rerni na 180 stepeni, oko 20 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading