SLIČNA NAŠOJ, ALI JOŠ SLASNIJA Engleska pastirska pita, ručak u kome će cela porodica uživati
Tradicionalno grčko jelo stiglo je u sve krajeve sveta, pa ima brojne varijante, a danas vam predstavljamo musaku kakva se pravi na Ostrvu

Potrebno je:
Možda vas zanima:

NAPRAVITE SVINJSKA REBARCA KAO PRAVI PROFESIONALAC Sočno meso se lepi za prste, pravi gurmanski ručak
Više ne morate da idete u restoran kako bi jeli svinjska rebra, već ovaj specijalitet jednostavno napravite kod kuće. Prvo marinirajte meso, pa ga ispecite u rerni. Uz ovako sočna svinjska rebarca dovoljno je da poslužite samo salatu. A, ako želite da kupovni pire od jabuke zamenite domaćim

PRIPREMITE JOŠ DANAS Testenina sa pečurkama, preukusan ručak, gotav očas posla
Ukus će vas oduševiti

PREUKUSNA SENZACIJA NA TANJIRU Fantazija od pečuraka i pilećih grudi, ručak sa pet zvezdica
Odlična preporuka za veoma ukusni ručak kojim hoćete nekoga da impresionirate

FENOMENALAN RUČAK ZA ČISTU DESETKU Piletina na lovački način u sosu od pečuraka, užitak u ukusu i aromi
Piletina na lovački je jelo uz koje možete poslužiti prilog koji vam odgovara, pirinač, krompir pire, njoke, špaget
- velika glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 600 g mlevenog mesa
- 2 do 3 šargarepe
- 1 do 2 šake graška
- so, suvi začin, biber (ako imate malo dete izostavite biber ili ga stavite veoma malo)
- ulje
- aleva paprika
- kašičica šećera
Za pire
- 1 kg krompira
- 2 do 3 kašičice putera
- oko 100 ml mleka (više nego što se stavlja kada se uobičajeno pravi kromipir pire)
- velika glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 600 g mlevenog mesa
- 2 do 3 šargarepe
- 1 do 2 šake graška
- so, suvi začin, biber (ako imate malo dete izostavite biber ili ga stavite veoma malo)
- ulje
- aleva paprika
- kašičica šećera
Za pire
- 1 kg krompira
- 2 do 3 kašičice putera
- oko 100 ml mleka (više nego što se stavlja kada se uobičajeno pravi kromipir pire)
Priprema
Izdinstati crni i beli luk na ulju, pa dodati meso i začine, a zatim šargarepu i grašak. Kada je meso braonkasto, znači da je gotovo. Odvojeno pripremiti krompir pire, ali sa većom količinom mleka nego što se inače čini.
U podmazan pleh staviti smesu od mesa, a preko nje pire. Peći u rerni na 180 stepeni, oko 20 minuta.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)