PREUKUSNA SENZACIJA NA TANJIRU Fantazija od pečuraka i pilećih grudi, ručak sa pet zvezdica
Odlična preporuka za veoma ukusni ručak kojim hoćete nekoga da impresionirate
Sastojci:
- 6 parčadi pilećih grudi
- 1 glavica crnog luka
- peršun
- 6 krugova šunkarice
- 500 grama svežih šampinjona
- 200 mililitara kisele pavlake
- 6 tankih parčadi kačkavalja
- 2 kašike brašna
- 2 češnja belog luka
- 1 kašika mešavine začina
- ulje
- so
- mleveni crni biber
Način pripreme:
Pileće grudi zasečemo na polovine po dužini formirajući šnicle. Posolimo, pobiberimo, istanjimo kuvarskim čekićem i na svaku stavimo parče kačkavalja i šunkarice. Uvijemo šnicle u rolate, učvrstimo čačkalicama i pržimo u tiganju na zagrejanom ulju.
Ispržene rolate izvadimo iz tiganja a na preostaloj masnoći pržimo sitno isečen crni luk. Šampinjonima odsečemo drške, isečemo na listove i kada luk omekša dodamo u tiganj.
Alatkom izgnječimo češnjeve belog luka, dodamo u tiganj, posolimo, pobiberimo i promešamo. Rolatima odstranimo čačkalice, isečemo na parčad i poređamo u nauljenu vatrostalnu posudu. Kada se šampinjoni isprže, dodamo brašno, sipamo 200 mililitara vode, dodamo mešavinu začina, kiselu pavlaku, promešamo i sadržinu iz tiganja dodamo u vatrostalnu posudu. Nanesemo sitno isečen persun, stavimo posudu u rernu i pečemo 40 minuta na 200 stepeni.
Uz ovo jelo preporuka je servirati prethodno pripremljen pire krompir i obarenu mešavinu povrća, pa zatim na tanjir serviramo jelo i prelijemo sosom iz posude, a onda dekorišemo grančicom mirođije. Prijatno!
Možda vas zanima:
LEGENDA DOBROG UKUSA Gurmanska pljeskavica uz rižoto, ručak za desetku
Ovo je odličan recept za obrok kao iz restorana
BRZE, JEFTINE, NEODOLJIVE Pikantne pljeskavice od kupusa i tunjevine, apsolutni hit
Poslužite ih za ručak uz neki ukusan umak, ali mogu i kao lagana večera
JEDNOSTAVNO JELO, KOJE OKREPLJUJE Gulaš sa povrćem iz rerne, gozba dostojna kraljeva
Gulaš je mnogima omiljeno jelo, a ovaj recept je malo drugačiji od uobičajenog
ROLAT OD MESA Malo drugačiji ručak, koji će oduševiti ukućane
Meso može da se pripremi na bezbroj načina, a sada smo umesto ustaljenog načina spremanja odabrali meso spremljeno kao rolat
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
TANJA I BRANIMIR DALI SU NAM NAJBOLJI RECEPT ZA BELI EGIPAT Evo zašto je ova kremasta torta najtraženija ovog proleća
Sočna torta sa nekoliko filova savršena je za sve svečane prilike i važne životne događaje, izgleda raskošno a topi se u ustima.
Komentari (0)