PREUKUSNA SENZACIJA NA TANJIRU Fantazija od pečuraka i pilećih grudi, ručak sa pet zvezdica

trpeza.rs

17:52

U sosu sa 0

Odlična preporuka za veoma ukusni ručak kojim hoćete nekoga da impresionirate

PREUKUSNA SENZACIJA NA TANJIRU Fantazija od pečuraka i pilećih grudi, ručak sa pet zvezdica
Shutterstock

Sastojci:

  • 6 parčadi pilećih grudi
  • 1 glavica crnog luka
  • peršun
  • 6 krugova šunkarice
  • 500 grama svežih šampinjona
  • 200 mililitara kisele pavlake
  • 6 tankih parčadi kačkavalja
  • 2 kašike brašna
  • 2 češnja belog luka
  • 1 kašika mešavine začina
  • ulje
  • so
  • mleveni crni biber

Način pripreme:

Pileće grudi zasečemo na polovine po dužini formirajući šnicle. Posolimo, pobiberimo, istanjimo kuvarskim čekićem i na svaku stavimo parče kačkavalja i šunkarice. Uvijemo šnicle u rolate, učvrstimo čačkalicama i pržimo u tiganju na zagrejanom ulju.

Ispržene rolate izvadimo iz tiganja a na preostaloj masnoći pržimo sitno isečen crni luk. Šampinjonima odsečemo drške, isečemo na listove i kada luk omekša dodamo u tiganj.

Alatkom izgnječimo češnjeve belog luka, dodamo u tiganj, posolimo, pobiberimo i promešamo. Rolatima odstranimo čačkalice, isečemo na parčad i poređamo u nauljenu vatrostalnu posudu. Kada se šampinjoni isprže, dodamo brašno, sipamo 200 mililitara vode, dodamo mešavinu začina, kiselu pavlaku, promešamo i sadržinu iz tiganja dodamo u vatrostalnu posudu. Nanesemo sitno isečen persun, stavimo posudu u rernu i pečemo 40 minuta na 200 stepeni.

Uz ovo jelo preporuka je servirati prethodno pripremljen pire krompir i obarenu mešavinu povrća, pa zatim na tanjir serviramo jelo i prelijemo sosom iz posude, a onda dekorišemo grančicom mirođije. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading