PREUKUSNA SENZACIJA NA TANJIRU Fantazija od pečuraka i pilećih grudi, ručak sa pet zvezdica
Odlična preporuka za veoma ukusni ručak kojim hoćete nekoga da impresionirate
Sastojci:
- 6 parčadi pilećih grudi
- 1 glavica crnog luka
- peršun
- 6 krugova šunkarice
- 500 grama svežih šampinjona
- 200 mililitara kisele pavlake
- 6 tankih parčadi kačkavalja
- 2 kašike brašna
- 2 češnja belog luka
- 1 kašika mešavine začina
- ulje
- so
- mleveni crni biber
Način pripreme:
Pileće grudi zasečemo na polovine po dužini formirajući šnicle. Posolimo, pobiberimo, istanjimo kuvarskim čekićem i na svaku stavimo parče kačkavalja i šunkarice. Uvijemo šnicle u rolate, učvrstimo čačkalicama i pržimo u tiganju na zagrejanom ulju.
Ispržene rolate izvadimo iz tiganja a na preostaloj masnoći pržimo sitno isečen crni luk. Šampinjonima odsečemo drške, isečemo na listove i kada luk omekša dodamo u tiganj.
Alatkom izgnječimo češnjeve belog luka, dodamo u tiganj, posolimo, pobiberimo i promešamo. Rolatima odstranimo čačkalice, isečemo na parčad i poređamo u nauljenu vatrostalnu posudu. Kada se šampinjoni isprže, dodamo brašno, sipamo 200 mililitara vode, dodamo mešavinu začina, kiselu pavlaku, promešamo i sadržinu iz tiganja dodamo u vatrostalnu posudu. Nanesemo sitno isečen persun, stavimo posudu u rernu i pečemo 40 minuta na 200 stepeni.
Uz ovo jelo preporuka je servirati prethodno pripremljen pire krompir i obarenu mešavinu povrća, pa zatim na tanjir serviramo jelo i prelijemo sosom iz posude, a onda dekorišemo grančicom mirođije. Prijatno!
Možda vas zanima:
LEGENDA DOBROG UKUSA Gurmanska pljeskavica uz rižoto, ručak za desetku
Ovo je odličan recept za obrok kao iz restorana
BRZE, JEFTINE, NEODOLJIVE Pikantne pljeskavice od kupusa i tunjevine, apsolutni hit
Poslužite ih za ručak uz neki ukusan umak, ali mogu i kao lagana večera
JEDNOSTAVNO JELO, KOJE OKREPLJUJE Gulaš sa povrćem iz rerne, gozba dostojna kraljeva
Gulaš je mnogima omiljeno jelo, a ovaj recept je malo drugačiji od uobičajenog
ROLAT OD MESA Malo drugačiji ručak, koji će oduševiti ukućane
Meso može da se pripremi na bezbroj načina, a sada smo umesto ustaljenog načina spremanja odabrali meso spremljeno kao rolat
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Ukus je savršen, nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)