VOJVOĐANSKI SPECIJALITET NASUVO S MAKOM Starinska poslastica koju obožavaju sve generacije
Makoljupci, navalite!
Nasuvo s makom
Za testo:
300 g brašna
3 jajeta
so
Za posip:
150 g mlevenog maka
100 g šećera
1 vanilin šećera
50 ml mleka
50 g putera
Priprema:
Zamesite tvrđe testo od brašna, jaja i prstohvata soli. Ako je potrebno, dodajte kašiku vode. Uvijte ga u providnu foliju i ostavite 30 minuta. Testo razvucite na pobrašnjenoj podlozi, isecite široke rezance i skuvajte ih u posoljenoj vodi. U šerpi pomešajte mak, šećer i vanilin šećer, pa zalijte vrelim mlekom i dodajte puter. Lepo sve promešajte i dodajte skuvanu oceđenu testeninu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ČUPAVCIMA NIKO NE MOŽE DA ODOLI! Recept bez jaja i mleka, a kolač savršen
Kolači za sve prilike.
MAKOVNJAČA MEKA KAO DUŠA, TOPI SE U USTIMA Posna štrudla, a duplo bolja od mrsne!
Starinski recept koji uvek uspeva!
JEFTIN, A BOŽANSTVEN KOLAČ Ima i koru i fil, a u njega ide SAMO 1 JAJE!
Odličan slatkiš za celu porodicu.
MEKŠE I LEPŠE NEGO IZ PEKARE Fantastične buhtle sa makom, svi će misliti da ste ih kupili!
Savršen slatkiš za ljubitelje maka.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)