GLATKO ILI OŠTRO BRAŠNO? Nije svejedno, od toga zavisi da li će pecivo ili kolač uspeti!
Postoje različite vrste brašna i svako ima određenu namenu. Evo koje se za šta koristi...
Na oko nema razlike, ali treba znati koje brašno staviti u kolače, a koje u hleb kako bi vam uspeli. Glatko (meko) brašno koristite kada pravite peciva, hleb, krofne, štrudle, testeninu, mafine. Oštro brašno se stavlja u njoke, uštipke, kuvano testo, keks, koristi se za pohovanje i umake. Za pripremu palačinki su različita mišljenja, neki koriste meko, drugi oštro brašno. Kada niste sigurni koje da upotrebite, stavite pola količine od jednog i pola od drugog brašna.
Možda vas zanima:
KADA STE POSLEDNJI PUT JELI PIVČIĆE? Sočne, slatke, starinske kiflice, ni nalik modernim!
Jednostavan i izdašan recept.
KIFLICE SA VODOM Toliko su dobre da se razgrabe za 15 minuta!
Odlične za doručak, večeru, užinu, proslave...
UMESITE GA KAO IZ PEKARE! Cake za savršen domaći hleb otkriva Milica Radović iz Beograda
Volite miris i ukus vrućeg hleba, ali niste nikada probali da ga umesite jer mislite da je za to potrebno posebno umeće? Hladni dani su idealni da usavršite tu veštinu.
JEFTINA, A FANTASTIČNA! Pita sa jogurtom, gotova za tili čas!
Odlična za doručak ili večeru.
AKO STE ANEMIČNI JEDITE OVO Potpuno prirodni načini da povećate gvožđe i izbegnete simptome
Konzumiranjem određenih namirnica možete da pojačate krvnu sliku i smanjite malokrvnost.
GURMANSKA KROMPIR SALATA Slanina joj daje posebnu čar, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Još slasnija od orginala, pravićete stalno.
AKO ŽELITE DA FRANCUSKI KROASANI BUDU VAZDUŠASTI URADITE OVO Kuvari otkrivaju kako da budu mekani kao duša
Primenite proverene savete profesionalnih trikova i uživajte u svakom zalogaju.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
Komentari (0)