GLATKO ILI OŠTRO BRAŠNO? Nije svejedno, od toga zavisi da li će pecivo ili kolač uspeti!
Postoje različite vrste brašna i svako ima određenu namenu. Evo koje se za šta koristi...
Na oko nema razlike, ali treba znati koje brašno staviti u kolače, a koje u hleb kako bi vam uspeli. Glatko (meko) brašno koristite kada pravite peciva, hleb, krofne, štrudle, testeninu, mafine. Oštro brašno se stavlja u njoke, uštipke, kuvano testo, keks, koristi se za pohovanje i umake. Za pripremu palačinki su različita mišljenja, neki koriste meko, drugi oštro brašno. Kada niste sigurni koje da upotrebite, stavite pola količine od jednog i pola od drugog brašna.
Možda vas zanima:
KADA STE POSLEDNJI PUT JELI PIVČIĆE? Sočne, slatke, starinske kiflice, ni nalik modernim!
Jednostavan i izdašan recept.
KIFLICE SA VODOM Toliko su dobre da se razgrabe za 15 minuta!
Odlične za doručak, večeru, užinu, proslave...
UMESITE GA KAO IZ PEKARE! Cake za savršen domaći hleb otkriva Milica Radović iz Beograda
Volite miris i ukus vrućeg hleba, ali niste nikada probali da ga umesite jer mislite da je za to potrebno posebno umeće? Hladni dani su idealni da usavršite tu veštinu.
JEFTINA, A FANTASTIČNA! Pita sa jogurtom, gotova za tili čas!
Odlična za doručak ili večeru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)