KIFLICE SA VODOM Toliko su dobre da se razgrabe za 15 minuta!
Odlične za doručak, večeru, užinu, proslave...
Kiflice sa vodom
Sastojci:
800 g brašna
500 ml mlake vode
1 kocka kvasca
2 jaja
100 ml ulja
2 kašičice soli
1 kašika šećera
I još:
1 jaje za premazivanje, susam, kim
Priprema:
Stavite kvasac u 100 ml vode da nadođe. Pomešajte sa brašnom, dodajte ostatak vode, ulje, jaja, so i šećer. Umesite testo i ostavite da naraste. Podelite ga na 8 jufkica i svaku razvucite oklagijom u krug. Svaki krug isecite na 8 trouglova da dobijete 64 kiflice. Trouglove savijte u kiflice i poređajte u podmazan pleh. Premažite ih umućenim jajetom, pospite susamom ili kimom i ostavite 10 minuta da nadođu. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju. Po želji, možete u svaku staviti malo sira ili džema.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
SUNĐERASTE KIFLICE SE SMAŽU U TRENU Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mekane i sočne, savršene za doručak ili užinu.
KIFLICE SA SIROM Kad ih jednom budete probali zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA SPANAĆEM ZA SAVRŠENO JUTRO Biće mekane i dugo sveže, a po ukusu im nema ravnih
Najbolje služite uz jogurt.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)