JEFTINA PASTA ZA DVOJE Odlično ide uz romantičnu atmosferu sa vinom i svećama

Trpeza/ V.V.

21:00

Sezonski recepti 0

Poznata kulinarska blogerka Minja Bogdanovski je dala fantastičan predlog za ručak ili večeru povodom Dana zaljubljenih. Ona je autorka Instagram profila i bloga "Minjina kuhinjica", na kojima objavljuje svoje kulinarske specijalitete - za sve ukuse i prilike.

JEFTINA PASTA ZA DVOJE Odlično ide uz romantičnu atmosferu sa vinom i svećama
Privatna arhiva/Minja Bogdanovski

Sastojci:

250 g testenine po želji

70 g slanine

½ praziluka

1 paradajz

1 čaša jogurta (180 ml)

1 jaje

Kačkavalj, susam, začin

JEFTINA PASTA ZA DVOJE Odlično ide uz romantičnu atmosferu sa vinom i svećama Privatna arhiva/Minja Bogdanovski
 

Priprema:

Slaninu isecite na kockice a praziluk na kolutove. Paradajz ubacite 15-20 sekundi u ključalu vodu, pa ga stavite u ledenu vodu minut a onda ga oljuštite i isecite na kockice. Slaninu i praziluk propržite desetak minuta, dodajte paradajz i 5 minuta pržite. Testeninu skuvajte po uputstvu sa pakovanja. Procedite je i dodajte proprženim sastojcima. Jaje i jogurt viljuškom umutite, pa sipajte preko testenine. Začinite po ukusu i promešajte. Sipajte u dve keramičke posude u obliku srca, odozgo narendajte kačkavalj I pospite malo susama. Zapecite u rerni na 200 stepeni desetak minuta, da se kačkavalj istopi.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading