JEFTINA PASTA ZA DVOJE Odlično ide uz romantičnu atmosferu sa vinom i svećama
Poznata kulinarska blogerka Minja Bogdanovski je dala fantastičan predlog za ručak ili večeru povodom Dana zaljubljenih. Ona je autorka Instagram profila i bloga "Minjina kuhinjica", na kojima objavljuje svoje kulinarske specijalitete - za sve ukuse i prilike.
Sastojci:
250 g testenine po želji
70 g slanine
½ praziluka
1 paradajz
1 čaša jogurta (180 ml)
1 jaje
Kačkavalj, susam, začin
Priprema:
Slaninu isecite na kockice a praziluk na kolutove. Paradajz ubacite 15-20 sekundi u ključalu vodu, pa ga stavite u ledenu vodu minut a onda ga oljuštite i isecite na kockice. Slaninu i praziluk propržite desetak minuta, dodajte paradajz i 5 minuta pržite. Testeninu skuvajte po uputstvu sa pakovanja. Procedite je i dodajte proprženim sastojcima. Jaje i jogurt viljuškom umutite, pa sipajte preko testenine. Začinite po ukusu i promešajte. Sipajte u dve keramičke posude u obliku srca, odozgo narendajte kačkavalj I pospite malo susama. Zapecite u rerni na 200 stepeni desetak minuta, da se kačkavalj istopi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNA PASTA S TUNJEVINOM Sočna i slasna, polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Sočan spoj testenine sa tunom, za ručak koji se pamti.
NAJKREMASTIJA PASTA Sa sirom i suvim vratom, ukućani će stajati u redu za još
Sočna pasta, za prave gurmane i one izbirljive.
SOČNE KROFNE IZ RERNE Savršeno čokoladne i meke kao duša, ovakve do sada niste jeli
Neodoljive krofne oduševiće i one koji ne vole slatko.
PASTA SA SIROM I PEČURKAMA Kremasta testenina kojoj niko ne može da odoli, za ručak koji se pamti
Slasan ručak obožavaće svi koji budu probali, a ukućani će stajati u redu za još.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)