SOČNE KROFNE IZ RERNE Savršeno čokoladne i meke kao duša, ovakve do sada niste jeli

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Neodoljive krofne oduševiće i one koji ne vole slatko.

krofne
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g brašna
  • 20 g svežeg kvasca
  • 3 kašike šećera
  • 1/3 kašike soli
  • 200 ml toplog mleka
  • jedan vanilin šećer
  • 2 žumanca
  • 100 g otopljenog maslaca

Za punjenje

  • čokoladni namaz

za premazivanje

  • žumance

za posipanje

  • šećer u prahu

Priprema:

Kvasac izmrvite u toplom mleku, pa dodajte kašičicu šećera. Ostavite da naraste. U jednu posudu stavute brašno, pa napravite malo udubljenje i dodajte narasli kvasac, šećere, žumance, so i postupno ulivajte tečni deo smese. Polako sve promešajte.  Prvo mikserom mutit dok testo ne krene da se odvaja od posude. Zatim ga premesite na radnoj površini. Ostavite testo sat vremena da odmori. Nadošlo testo premesite, izvaljajte i isecite na 12 delova. Rukom oblikujte male kuglice pa ih, uz pomoć šprica sa nastavkom,  napunite čokoladnim namazom. Prebacite na pleh obložen papirom za pečenje, pa svaku malo spljoštite, da dobijete oblik krofne. Zatim ih pokrijte i ostavite da odmaraju 40 minuta. Potom ih premažite žumancetom. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok ne porumene. Pečene krofne pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

 

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading