Božanstvena kremasta testenina SPREMNA ZA SAMO 15 MINUTA
Za ovu testeninu će vam biti potrebno samo 15 minuta, a onda ćete vrlo verovatno polizati i tanjir i prste.

Možda vas zanima:

PASTA SA 4 VRSTE SIRA Sočna i ukusna, a pravi se brzo i lako
Savršen spoj sira sa kačkavaljem u jelu koje se pamti.

PASTA IZ RERNE ZA KADA NEMATE VREMENA A 100 puta bolja od one klasične, prste da poližete
Sočna i punog ukusa, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA PASTA S TUNJEVINOM Sočna i slasna, polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Sočan spoj testenine sa tunom, za ručak koji se pamti.

NAJKREMASTIJA PASTA Sa sirom i suvim vratom, ukućani će stajati u redu za još
Sočna pasta, za prave gurmane i one izbirljive.
Kremasta testenina
Sastojci:
1 mali luk
2 čena belog luka
1 tikvica srednje veličine
2 grančice timijana
3 kašike mleka
testenina
maslinovo ulje
Za posip:
4 kašika prezli
1 šaka badema
2 čena belog luka
1 kašilica nane
so i biber
Priprema:
Na maslinovom ulju prvo prodinstajte luk, pa dodajte beli luk i tikvice isečene na manje kockice. Sve dinstajte 5 minuta, pa dodajte polovinu timijana. U vrelu posoljenu vodu dodajte testeninu i povremeno dodajte kašiku ili dve vode za testeninu u tiganj sa tikvicama. Začinite tikvice solju i biberom. Pre nego što je testenina gotova, tikvice, luk i beli luk sa začinima prebacite u blender, dodajte 3 kašike mleka i blendajte da dobijete gust kremasti sos. Vratite je u šerpu i dodajte napola skuvanu testeninu i još 3-4 kašike vode u kojoj se kuvala. Sve dobro izmešati, pa po potrebi kuvati dok testenina ne bude al dente. Dodajte začine po potrebi. Za to vreme stavite malo maslinovog ulja u manju tepsiju da napravite posip. Dodajte prezle, zatim 2čena belog luka koje ste iseckali, sitno seckane bademe i nanu. Kad pusti miris, izvadite ga iz tiganja pomešajte s testeninom, dodajte posip i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

JEDNOSTAVNI RECEPT ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Uspeće i početnicima u kuhinji
Dodajte kao prilog ćuftama.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.

BRUSKETI SA DIMLJENIM LOSOSOM Italijansko brzo predjelo koje će oduševiti i najizbirljivije
Hrskavi i sočni, pravićete stalno.

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Od navedene količine dobićete 8 kroasana.
Komentari (0)