Božanstvena kremasta testenina SPREMNA ZA SAMO 15 MINUTA
Za ovu testeninu će vam biti potrebno samo 15 minuta, a onda ćete vrlo verovatno polizati i tanjir i prste.
![Božanstvena kremasta testenina SPREMNA ZA SAMO 15 MINUTA](/data/images/2023-02-16/46663_shutterstock-156789899_f.jpg?timestamp=1676502000)
Kremasta testenina
Sastojci:
1 mali luk
2 čena belog luka
1 tikvica srednje veličine
2 grančice timijana
3 kašike mleka
testenina
maslinovo ulje
Za posip:
4 kašika prezli
1 šaka badema
2 čena belog luka
1 kašilica nane
so i biber
Priprema:
Na maslinovom ulju prvo prodinstajte luk, pa dodajte beli luk i tikvice isečene na manje kockice. Sve dinstajte 5 minuta, pa dodajte polovinu timijana. U vrelu posoljenu vodu dodajte testeninu i povremeno dodajte kašiku ili dve vode za testeninu u tiganj sa tikvicama. Začinite tikvice solju i biberom. Pre nego što je testenina gotova, tikvice, luk i beli luk sa začinima prebacite u blender, dodajte 3 kašike mleka i blendajte da dobijete gust kremasti sos. Vratite je u šerpu i dodajte napola skuvanu testeninu i još 3-4 kašike vode u kojoj se kuvala. Sve dobro izmešati, pa po potrebi kuvati dok testenina ne bude al dente. Dodajte začine po potrebi. Za to vreme stavite malo maslinovog ulja u manju tepsiju da napravite posip. Dodajte prezle, zatim 2čena belog luka koje ste iseckali, sitno seckane bademe i nanu. Kad pusti miris, izvadite ga iz tiganja pomešajte s testeninom, dodajte posip i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![pasta sa 4 vrste sira](/data/images/2024-12-27/109928_pasta-1_f.jpg)
PASTA SA 4 VRSTE SIRA Sočna i ukusna, a pravi se brzo i lako
Savršen spoj sira sa kačkavaljem u jelu koje se pamti.
![feta pasta](/data/images/2024-10-08/102502_shutterstock-1929618185_f.jpg)
PASTA IZ RERNE ZA KADA NEMATE VREMENA A 100 puta bolja od one klasične, prste da poližete
Sočna i punog ukusa, postaće vaše novo omiljeno jelo.
![pasta s tunjevinom](/data/images/2024-09-03/99300_sa-tunjevinom_f.jpg)
POSNA PASTA S TUNJEVINOM Sočna i slasna, polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Sočan spoj testenine sa tunom, za ručak koji se pamti.
![pasta sa sirom i suvim vratom](/data/images/2024-09-02/99225_sa-krem-sirom-i-suvim-vratom_f.jpg)
NAJKREMASTIJA PASTA Sa sirom i suvim vratom, ukućani će stajati u redu za još
Sočna pasta, za prave gurmane i one izbirljive.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)