Hrskava krilca iz rerne PRSTE DA POLIŽEŠ a tajna je u sastojku koji vam nikad ne bi pao na pamet
Ovo su najhrskavija krilca koja ćete ikad probati!
Hrskava pileća krilca
Sastojci:
2 kg pilećih krilca
2 kašike praška za pecivo
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
1 kašičica paprike
1 kašičica belog luka u granulama
sos za roštilj
Priprema:
Pleh obložite alu-folijom. Uljem lagano premažite rešetku na kojoj ćete ih peći. Uklonite vrhove krila nožem i prepolovite ih na spojevima. Pileća krilca dobro osušite papirnim ubrusima i stavite u činiju. Prašak za pecivo, so, biber, papriku i beli luk sjediniti u granulama, posuti po krilima i izmešati da krilca budu ravnomerno prekrivena začinima. Položite krilca, kožom nagore, na pripremljenu rešetku u jednom sloju. Stavite pripremljeni pleh na dno rerne, a zatim stavite rešetku u sredinu. Pecite na 220 stepeni, Okrenite krilca svakih 15 minuta i pecite ih dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave. Ukupno vreme pečenja krila zavisiće od veličine krila. Pečena krilca izvadite iz rerne i prelijte ih roštilj sosom. Poslužite odmah!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
VEČERA ZA ČISTU DESETKU Brzi pileći bataci u hrskavoj aromatičnoj korici
Ovaj jednostavan recept za pečenu piletinu b će idealan za dane bez ideje ili kada vam je potreban brz i ukusan ručak...
PROVERENO NAJBOLJE Pileći ražnjići u pivskoj marinadi su zvezda svakog piknika
Ovi ražnjići su kao stvoreni za ručak u prirodi, jednostanvi za pripremu a lagani da se spakuju u torbu ili ranas.
RUČAK KOJI SVI VOLE Pileća krilca PREKRIVENA krompirom oduševiće celu porodicu
Ukusno i jednostavno jelo.
NAJUKUSNIJI PILAV Pirinač i piletina su dobitna kombinacija za ručak
Predlažemo vam jedan klasičan ručak koji ćete imati dva dana.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
Komentari (0)