Hrskava krilca iz rerne PRSTE DA POLIŽEŠ a tajna je u sastojku koji vam nikad ne bi pao na pamet
Ovo su najhrskavija krilca koja ćete ikad probati!

Možda vas zanima:

VEČERA ZA ČISTU DESETKU Brzi pileći bataci u hrskavoj aromatičnoj korici
Ovaj jednostavan recept za pečenu piletinu b će idealan za dane bez ideje ili kada vam je potreban brz i ukusan ručak...

MEDENA KRILCA SLASNIJA OD KLASIČNIH Meso se lepi za prste, postaće vaše novo omiljeno jelo
Ako volite klasična krilca, ova sa medom ćete obožavati.

PROVERENO NAJBOLJE Pileći ražnjići u pivskoj marinadi su zvezda svakog piknika
Ovi ražnjići su kao stvoreni za ručak u prirodi, jednostanvi za pripremu a lagani da se spakuju u torbu ili ranas.

RUČAK KOJI SVI VOLE Pileća krilca PREKRIVENA krompirom oduševiće celu porodicu
Ukusno i jednostavno jelo.
Hrskava pileća krilca
Sastojci:
2 kg pilećih krilca
2 kašike praška za pecivo
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
1 kašičica paprike
1 kašičica belog luka u granulama
sos za roštilj
Priprema:
Pleh obložite alu-folijom. Uljem lagano premažite rešetku na kojoj ćete ih peći. Uklonite vrhove krila nožem i prepolovite ih na spojevima. Pileća krilca dobro osušite papirnim ubrusima i stavite u činiju. Prašak za pecivo, so, biber, papriku i beli luk sjediniti u granulama, posuti po krilima i izmešati da krilca budu ravnomerno prekrivena začinima. Položite krilca, kožom nagore, na pripremljenu rešetku u jednom sloju. Stavite pripremljeni pleh na dno rerne, a zatim stavite rešetku u sredinu. Pecite na 220 stepeni, Okrenite krilca svakih 15 minuta i pecite ih dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave. Ukupno vreme pečenja krila zavisiće od veličine krila. Pečena krilca izvadite iz rerne i prelijte ih roštilj sosom. Poslužite odmah!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
Komentari (0)