VEČERA ZA ČISTU DESETKU Brzi pileći bataci u hrskavoj aromatičnoj korici
Ovaj jednostavan recept za pečenu piletinu b će idealan za dane bez ideje ili kada vam je potreban brz i ukusan ručak...
Brzi pileći bataci u hrskavoj aromatičnoj korici
Sastojci:
10 pilećih bataka
2 šoljice prezli
4 kašike peršuna
2 kašičice slatke crvene paprike
2 kašičice belog luka u granulama
1 kašičica sušenog origana
2 kašičice soli
3 kašike senfa
200 g senfa
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Posudu u kojoj ćete peći batake premažite puterom, pa u posebnoj posudi pomešajte prezle, sitno rendani parmezan, sitno seckani peršun, origano, slatku papriku i beli luk u granulama. Posolite i pobiberite pa sve dobro promešajte. U činiji otopite puter, dodajte senf i sve dobro promešajte. Batake premazati mešavinom senfa i putera, pa ih uvaljati u mešavinu prezla. Batake poređati u posudu za pečenje. Pecite ih oko sat vremena ili dok ne poprime zlatnu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Kad probate ovaj recept, samo ćete ovako da pripremate piletinu (VIDEO)
Jednostavan recept za pileće uštipke koji svima uspevaju.
PROVERENO NAJBOLJE Pileći ražnjići u pivskoj marinadi su zvezda svakog piknika
Ovi ražnjići su kao stvoreni za ručak u prirodi, jednostanvi za pripremu a lagani da se spakuju u torbu ili ranas.
NAJUKUSNIJI PILAV Pirinač i piletina su dobitna kombinacija za ručak
Predlažemo vam jedan klasičan ručak koji ćete imati dva dana.
ODLIČAN RUČAK Pečeno pile sa ovim začinima je aromatično i veoma ukusno
Pečeno pile pripremljeno na ovaj način poslužite uz krompir ili pirinač.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)