JELO NA KAŠIKU KOJE UVEK USPEVA Pripremite grašak na malo drugačiji način
Svo ga volimo.
Grašak sa kobasicama
Sastojci:
450 g smrznutog graška
300 g domaće kobasice
1 glavica crnog luka
1 kašika brašna
malo ulja
malo soli
1/2 kašičice bibera
Za knedle:
1 jaje
1 kašika griza
4 kašika brašna
Priprema:
Na ulju izdinstajte sitno seckan luk. Dodajte kobasice isečene na kolutove, pa sve zajedno dinstajte 10 minuta. Dodajte grašak, promešajte i nalijte vodom da prekrije grašak i kobasicu. Kuvajte sve to 10 minuta. Pripremite knedle: pomešajte jaje sa grizom, pa postepeno dodajte brašno dok ne dobijete srednje gustu masu. Kašičicom vadite knedle i spuštajte ih u grašak. Ostavite ih 7 minuta da se skuvaju. Ukoliko želite da dobijete na gustini, dodajte kašiku brašna u jelo, promešajte i ostavite da se malo zgusne sa. Ako ne to ne želite, jelo
će i bez toga biti ukusno.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZELENO ČUDO U TANJIRU Neodoljiva supa od ZDRAVOG povrća osvojiće vaša čula
Jelo na kašiku koje će vam uspeti.
PREDAH OD JAKE HRANE Posle praznika, potreban je baš ovaj obrok na kašiku
Nećete mu odoleti.
POTAŽ KOJI SVIMA USPEVA Zeleno čudo u tanjiru može svako napraviti
Jelo na kašiku koje će se svima dopasti.
JER IRCI ZNAJU ZAŠTO Neodoljivo jelo iz ove zemlje sprema se na neobičan način
Kobasice sa krompirom je uvek dobar izbor.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)