JELO NA KAŠIKU KOJE UVEK USPEVA Pripremite grašak na malo drugačiji način
Svo ga volimo.

Grašak sa kobasicama
Možda vas zanima:

ZELENO ČUDO U TANJIRU Neodoljiva supa od ZDRAVOG povrća osvojiće vaša čula
Jelo na kašiku koje će vam uspeti.

PREDAH OD JAKE HRANE Posle praznika, potreban je baš ovaj obrok na kašiku
Nećete mu odoleti.

POTAŽ KOJI SVIMA USPEVA Zeleno čudo u tanjiru može svako napraviti
Jelo na kašiku koje će se svima dopasti.

JER IRCI ZNAJU ZAŠTO Neodoljivo jelo iz ove zemlje sprema se na neobičan način
Kobasice sa krompirom je uvek dobar izbor.
Sastojci:
450 g smrznutog graška
300 g domaće kobasice
1 glavica crnog luka
1 kašika brašna
malo ulja
malo soli
1/2 kašičice bibera
Za knedle:
1 jaje
1 kašika griza
4 kašika brašna
Priprema:
Na ulju izdinstajte sitno seckan luk. Dodajte kobasice isečene na kolutove, pa sve zajedno dinstajte 10 minuta. Dodajte grašak, promešajte i nalijte vodom da prekrije grašak i kobasicu. Kuvajte sve to 10 minuta. Pripremite knedle: pomešajte jaje sa grizom, pa postepeno dodajte brašno dok ne dobijete srednje gustu masu. Kašičicom vadite knedle i spuštajte ih u grašak. Ostavite ih 7 minuta da se skuvaju. Ukoliko želite da dobijete na gustini, dodajte kašiku brašna u jelo, promešajte i ostavite da se malo zgusne sa. Ako ne to ne želite, jelo
će i bez toga biti ukusno.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

POSNE BOLONJEZE SA PEČURKAMA Slasno jelo prvi je raj za nepca
U savršenom spoju sa pečurkama, prste da poližete.

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.
Komentari (0)