ROLNICA NIKAD DOSTA Spolja su hrskave, a unutra mekane
Spoj spanaća i mesa nije nikad promašaj.
Rolnice sa spanaćem
Sastojci:
1 ljutika
100 g pečuraka
60 g šunke
60 g seckanog spanaća
2 čena belog luka
30 g prezli
60 g rendanog parmezana
5 pilećih fileta
2 kašike brašna
1/2 crnog luka
340 ml paradajz pelata
5 većih šnita slanine
3 kašike maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Na malo ulja dinstajte sitno seckanu ljutiku i pečurke. Dodajte šunku i spanać, te dinstajte još dva minuta. Sklonite s ringle, dodajte beli luk, parmezan, prezle, so, biber i dobro promešajte. Pileća prsa nežno izlupajte čekićem, pa na svaki stavite petinu fila. Urolajte, obmotajte slaninom i povežite kuhinjskim koncem. Rolnice uvaljajte u brašno, a višak otresite. Stavite ih sa strane. U vatrostalnoj posudi zagrejte kašiku ulja i propržite crni luk, dolijte ostatak ulja i pržite rolnice 5 minuta sa svake strane dok ne postanu zlatnosmeđe. Dodajte u posudu pelat i sačekajte da provri. Neka se jelo krčka 30-40 minuta. Kad je gotovo uklonite konac.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOMBINACIJE SU RAZNE Korpice od krompira pune su iznenađenja
Možete eksperimentisati dokle hoćete.
KIFLICE ZA PRSTE SE LEPE Toliko sočne, toliko ukusne, a fil preukusan
Svi smo slabi na testa.
KREMASTIJE NE MOŽE Ovakav krompir iz rerne sigurno niste probali
Nema ko ne voli ovo povrće.
INSTAGRAMIČNE PUSLICE Magičan recept za vazdušasti desert
Lake za pripremu, još laganije teksture.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)