ROLNICA NIKAD DOSTA Spolja su hrskave, a unutra mekane
Spoj spanaća i mesa nije nikad promašaj.
Rolnice sa spanaćem
Sastojci:
1 ljutika
100 g pečuraka
60 g šunke
60 g seckanog spanaća
2 čena belog luka
30 g prezli
60 g rendanog parmezana
5 pilećih fileta
2 kašike brašna
1/2 crnog luka
340 ml paradajz pelata
5 većih šnita slanine
3 kašike maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Na malo ulja dinstajte sitno seckanu ljutiku i pečurke. Dodajte šunku i spanać, te dinstajte još dva minuta. Sklonite s ringle, dodajte beli luk, parmezan, prezle, so, biber i dobro promešajte. Pileća prsa nežno izlupajte čekićem, pa na svaki stavite petinu fila. Urolajte, obmotajte slaninom i povežite kuhinjskim koncem. Rolnice uvaljajte u brašno, a višak otresite. Stavite ih sa strane. U vatrostalnoj posudi zagrejte kašiku ulja i propržite crni luk, dolijte ostatak ulja i pržite rolnice 5 minuta sa svake strane dok ne postanu zlatnosmeđe. Dodajte u posudu pelat i sačekajte da provri. Neka se jelo krčka 30-40 minuta. Kad je gotovo uklonite konac.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOMBINACIJE SU RAZNE Korpice od krompira pune su iznenađenja
Možete eksperimentisati dokle hoćete.
KIFLICE ZA PRSTE SE LEPE Toliko sočne, toliko ukusne, a fil preukusan
Svi smo slabi na testa.
KREMASTIJE NE MOŽE Ovakav krompir iz rerne sigurno niste probali
Nema ko ne voli ovo povrće.
INSTAGRAMIČNE PUSLICE Magičan recept za vazdušasti desert
Lake za pripremu, još laganije teksture.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)