ROLNICA NIKAD DOSTA Spolja su hrskave, a unutra mekane

Alo.rs

15:02

Zdravi zalogaji 0

Spoj spanaća i mesa nije nikad promašaj.

ROLNICA NIKAD DOSTA Spolja su hrskave, a unutra mekane
Shutterstock

Rolnice sa spanaćem

Sastojci:

1 ljutika

100 g pečuraka

60 g šunke

60 g seckanog spanaća

2 čena belog luka

30 g prezli

60 g rendanog parmezana

5 pilećih fileta

2 kašike brašna

1/2 crnog luka

340 ml paradajz pelata

5 većih šnita slanine

3 kašike maslinovog ulja

so, biber

Priprema:

Na malo ulja dinstajte sitno seckanu ljutiku i pečurke. Dodajte šunku i spanać, te dinstajte još dva minuta. Sklonite s ringle, dodajte beli luk, parmezan, prezle, so, biber i dobro promešajte. Pileća prsa nežno izlupajte čekićem, pa na svaki stavite petinu fila. Urolajte, obmotajte slaninom i povežite kuhinjskim koncem. Rolnice uvaljajte u brašno, a višak otresite. Stavite ih sa strane. U vatrostalnoj posudi zagrejte kašiku ulja i propržite crni luk, dolijte ostatak ulja i pržite rolnice 5 minuta sa svake strane dok ne postanu zlatnosmeđe. Dodajte u posudu pelat i sačekajte da provri. Neka se jelo krčka 30-40 minuta. Kad je gotovo uklonite konac.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading