KIFLICE ZA PRSTE SE LEPE Toliko sočne, toliko ukusne, a fil preukusan
Svi smo slabi na testa.
Pamuk kiflice sa sirom i slaninom
Sastojci:
500 g brašna
1 čašica kisele pavlake
1 kašičica kvasca
200 ml toplog mleka
70 ml ulja
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
prstohvat šećera
2 kašike susama
Za punjenje:
250 g slanine
150 g topljenog sira
Za premazivanje:
1 jaje
semenke po želji
Priprema:
Kvasac razmutite u toplom mleku s malo šećera. Pustite da stoji 10 minuta, pa pomešajte s ostatkom sastojaka. Kad umesite meko, ali ne i lepljivo testo, dodajte so. Pustite da odstoji još 10 minuta. Rernu zagrejte na 200 stepeni, umutite jaje i pripremite punjenje. Testo podelite na tri dela, pa svaki deo razvaljajte. Secite trougliće, na široki deo stavite po parče slanine i topljenog sira i zarolajte ih u kiflice. Premažite ih umućenim jajetom i pospite semenkama. Pecite na 180 stepeni 15-20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KREMASTIJE NE MOŽE Ovakav krompir iz rerne sigurno niste probali
Nema ko ne voli ovo povrće.
PUN TANJIR ZELENIŠA Jednostavan način da mini kupus zavolite odmah
Prokelj na nešto drugačiji način.
SLOJEVITA, RASKOŠNA I KREMASTA Praktičan recept za tortu s makom i malinama
Spoj ove dve namirnice daje neverovatan ukus.
UKUSAN I NEOBIČAN OBROK Spanać sa suvim mesom smazaćete za čas
Možete praviti kao salatu i nositi na posao.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)