NAJBRŽE KIFLICE KOJE SVIMA USPEJU Gotove su za samo 30 minuta, a mekane kao duša!
Dobićete veliku količinu kiflica, pa ostatak spakujte u plastičnu kutiju sa poklopcem i sutradan ih možete nositi na posao, a deca u školu za užinu.

Sastojci:
Možda vas zanima:

NAJBRŽE MOGUĆE! Kiflice sa sirom od gotovih kora, savršeno krckave, a na stolu su za 30 minuta!
Odličan doručak ili večera, a svima uspevaju.

NAJMEKŠE KIFLICE SA KREMOM Snežana Marjanović iz Užica otkriva tajnu vazdušastog testa
Snežana vam otkriva tajnu slatkih kiflica koje se tope u ustima i sigurno uspevaju.

TESTO SE NE MESI NEGO KUVA! Probajte neobičan recept za slane kiflice
Prdlažemo vam potpuno drugačiji recept za kiflice, vredi ga isprobati!

KIFLICE ZA PRSTE SE LEPE Toliko sočne, toliko ukusne, a fil preukusan
Svi smo slabi na testa.
600 g mekog brašna
200 ml mleka
30 g svežeg kvasca
100 ml ulja
1 kašika šećera
1 kašičica soli
1 čaša kisele pavlake (180 g)
1 prašak za pecivo
Za punjenje:
Sir, šunka, ajvar (po želji)
Za premazivanje:
1 jaje za premazivanje
Za posipanje:
Susam ili kim
Priprema:
U toplo mleko dodati šećer i kvasac, promešati i ostaviti da nadođe. U posudu staviti svo brašno, prašak za pecivo, so i rukom promešati. Dodati kiselu pavlaku i ulje. Sipati nadošao kvasac i umesiti testo. Po potrebi dodati još malo brašna da se ne lepi za ruke. Podeliti testo na 2 jednaka dela. Oklagijom ih razvući u krugove prečnika oko 50 cm i iseći na 16 delova. Na početak dužeg dela staviti malo sira ili komadić šunka (a možete oba) i uviti u kiflicu. Slagati ih u pleh obložen pek papirom. Količina koja se dobije je za 2 pleha. Umutiti jaje, premazati kiflice i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)