ODLIČNA IDEJA ZA DORUČAK Domaća pašteta od piletine na vrućem hlebu
Gotovu paštetu prebacite u sterilizovane teglice s poklopcem i čuvajte u frižideru.
Domaća pileća pašteta
Sastojci:
500 g pilećih prsa
1 mali luk
8 kiselih krastavčića
1 limun
1 kašika senfa
so, biber
Priprema:
Iscedite sok od jednog limuna. Pileća prsa skuvajte u slanoj vodi, sačekajte da se ohlade, pa ih isecite na komade. Propržite luk na maslinovom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Isečenu piletinu pomešati sa svim navedenim sastojcima i preliti sa oko decilitrom vode u kojoj se kuvala piletina. Izmiksajte u kremastu paštetu i po potrebi dodajte još vode od kuvanja. Probajte i začinite po ukusu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJA DOMAĆA PAŠTETA Probajte ovaj namaz od piletine, sigurno ćete se oduševiti!
Više nikada nećete kupiti paštetu u prodavnici.
DOMAĆA PAŠTETA Napravite namaz od piletine bez veštačkih dodataka koji će oduševiti decu
Više nikada nećete kupiti paštteu u prodavnici.
OVO ĆETE SIGURNO OBOŽAVATI! Pikantna pašteta od čvaraka, pravi gurmanski namaz
Namažite na svež hleb i imaćete savršen doručak ili užinu.
DOMAĆA PAŠTETA Napravite namaz od sardina i uvek ćete imati spreman doručak ili večeru
Brza pašteta bez aditiva i konzervansa.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)