Napravite zdrav doručak za sebe i svoje najbliže. Umesto kupovne, napravite domaću paštetu. Ukusna i zdrava, a pravi se lako.
Potrebno je
- 400 g belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 veza peršuna
- 2 kašike senfa
- 2 kašike majoneza
- 1 kašika kečapa
- sok od pola limuna
- so, biber
- vlašac
Priprema
Ispecite belo meso u rerni. Iskidajte ga na komade pa stavite u blender. Onda mu dodajte na krupno sečen crni luk, čen belog luka, iseckanu vezu peršuna, senf, majonez, kečap, sok od limuna, soli i bibera po ukusu, a ako volite pikantniju paštetu i malo karija. Zajedno sve izblendajte tako da se lepo sjedini i masa postane kompaktna. Potom prebacite paštetu u dublju posudu. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆA PAŠTETA OD JAJA I SLANINE Mnogo bolja i zdravija od one kupovne
Idealna ideja za doručak ili prilog uz neko jelo. Sočan i pikantan namaz.
ODLIČNA IDEJA ZA DORUČAK Domaća pašteta od piletine na vrućem hlebu
Gotovu paštetu prebacite u sterilizovane teglice s poklopcem i čuvajte u frižideru.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
TANJA I BRANIMIR DALI SU NAM NAJBOLJI RECEPT ZA BELI EGIPAT Evo zašto je ova kremasta torta najtraženija ovog proleća
Sočna torta sa nekoliko filova savršena je za sve svečane prilike i važne životne događaje, izgleda raskošno a topi se u ustima.
Komentari (0)