Odličan ručak za manje od pola sata! Testenina sa gorgonzolom i orasima prste da poližeš
Naša verzija testenine sa spanaćem, gorgonzolom i orasima zahteva samo sedam sastojaka i gotova je za oko 30 minuta
Testenina s gorgonzolom i orasima
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 mali luk, sitno iseckan
300 g testenine
150 g gorgonzole
50 g oraha, grubo iseckanih
900 ml ljutog povrtnog temeljca
100 g listova mladog spanaća
Priprema:
U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na umerenoj vatri. Dodajte luk i lagano pržite oko pet minuta dok ne omekša i poprimi zlatnu boju. Sipajte temeljac u šerpu i ostavite da provri. Umešajte testeninu, pa dodajte gorgonzolu i dobro mešajte dok se sir ne otopi. Dodajte seckane orahe i kuvajte nepoklopljeno na umerenoj vatri 12-15 minuta, povremeno mešajući, dok testenina ne postane al dente. Umešajte spanać i kuvajte testeninu još tri minuta dok spanać ne uvene. Začinite sveže mlevenim biberom i odmah poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNA PASTA S TUNJEVINOM Sočna i slasna, polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Sočan spoj testenine sa tunom, za ručak koji se pamti.
NAJKREMASTIJA PASTA Sa sirom i suvim vratom, ukućani će stajati u redu za još
Sočna pasta, za prave gurmane i one izbirljive.
SOČNE KROFNE IZ RERNE Savršeno čokoladne i meke kao duša, ovakve do sada niste jeli
Neodoljive krofne oduševiće i one koji ne vole slatko.
PASTA SA SIROM I PEČURKAMA Kremasta testenina kojoj niko ne može da odoli, za ručak koji se pamti
Slasan ručak obožavaće svi koji budu probali, a ukućani će stajati u redu za još.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)