Odličan ručak za manje od pola sata! Testenina sa gorgonzolom i orasima prste da poližeš
Naša verzija testenine sa spanaćem, gorgonzolom i orasima zahteva samo sedam sastojaka i gotova je za oko 30 minuta

Možda vas zanima:

PASTA IZ RERNE ZA KADA NEMATE VREMENA A 100 puta bolja od one klasične, prste da poližete
Sočna i punog ukusa, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA PASTA S TUNJEVINOM Sočna i slasna, polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Sočan spoj testenine sa tunom, za ručak koji se pamti.

NAJKREMASTIJA PASTA Sa sirom i suvim vratom, ukućani će stajati u redu za još
Sočna pasta, za prave gurmane i one izbirljive.

SOČNE KROFNE IZ RERNE Savršeno čokoladne i meke kao duša, ovakve do sada niste jeli
Neodoljive krofne oduševiće i one koji ne vole slatko.
Testenina s gorgonzolom i orasima
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 mali luk, sitno iseckan
300 g testenine
150 g gorgonzole
50 g oraha, grubo iseckanih
900 ml ljutog povrtnog temeljca
100 g listova mladog spanaća
Priprema:
U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na umerenoj vatri. Dodajte luk i lagano pržite oko pet minuta dok ne omekša i poprimi zlatnu boju. Sipajte temeljac u šerpu i ostavite da provri. Umešajte testeninu, pa dodajte gorgonzolu i dobro mešajte dok se sir ne otopi. Dodajte seckane orahe i kuvajte nepoklopljeno na umerenoj vatri 12-15 minuta, povremeno mešajući, dok testenina ne postane al dente. Umešajte spanać i kuvajte testeninu još tri minuta dok spanać ne uvene. Začinite sveže mlevenim biberom i odmah poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)