PUNA VITAMINA I PROTEINA Čorba od spanaća biće na vašoj trpezi već danas

Alo.rs

09:31

Sezonski recepti 0

Preukusna i zdrava.

PUNA VITAMINA I PROTEINA Čorba od spanaća biće na vašoj trpezi već danas
unsplash.com

Sastojci:

150 g smrznutog spanaća

200 g brokolija

1/2 glavice crnog luka

1/2 kašičice soli

malo bibera

1/2 kašike suvog začina

200 ml mleka

3 kašike kisele pavlake

kašika brašna

čen belog luka

malo ulja

Priprema:

U šerpi zagrejte ulje i propržite crni luk. Pržite ga minut-dva, samo da postane staklast, pa dodajte čen sitno isečenog belog luka, opran brokoli i spanać. Dobro promešajte, pa sve prelijte sa dva litra vruće vode. Kuvajte povrće 20 minuta, zatim ga u istoj šerpi usitnite štapnim mikserom. Sa strane mleko, pavlaku i brašno dobro promešajte da ne bude grudvica, pa smesu dodajte u izmiksano povrće. Čorbu začinite po ukusu i još kratko je kuvajte na laganoj vatri (da ne pokipi) samo da se sastojci sjedine. Ako je pregusta, dodajte malo vode.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading