PREUKUSAN I SOČAN Pire krompir začinjen LIMUNOM je sve što vam danas treba
Nahranićete celu porodicu.
Zapečeni pire-krompir sa sirom
Sastojci:
1 kg krompira
150 g sira
kajmak po potrebi
kašičica soli
šoljica narendanog kačkavalja
3-4 struka mladog luka
100 g slanine
Priprema:
Preostalom pire-krompiru dodajte krem-sir, dobro izmiksajte i dodajte kajmaka koliko je potrebno da se dobije krem. Vatrostalnu činiju namažite maslacem i u nju izručite pripremljeni pire, dobro poravnajte, pospite naribanim sirom i stavite u toplu rernu na 180 stepeni i pecite 20 minuta, ili dok sir ne dobije zlatnožutu boju. Zapečeni pire izvadite iz rerne i dobro pospite naseckanim mladim lukom i slaninom koju ste prethodno iseckali na male komadiće i dobro propržili.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE KNEDLE OD MESA Zamirisaće vam cela kuhinja!
Probajte i oduševite se.
PUNA VITAMINA I PROTEINA Čorba od spanaća biće na vašoj trpezi već danas
Preukusna i zdrava.
ODMAH KRENITE U NABAVKU Čorba od limuna je nešto što će vam se jako, jako dopasti
Neodoljivog je ukusa.
NAMAZ KOJI ĆE VAS PRODRMATI UJUTRU Domaća pašteta od PEČENE piletine je najukusniji doručak
Svi ukućani će je obožavati!
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)