ODMAH KRENITE U NABAVKU Čorba od limuna je nešto što će vam se jako, jako dopasti
Neodoljivog je ukusa.
Limun čorba sa piletinom
Sastojci:
1 manji crni luk
1 čen belog luka
1 manji celer
1-2 šargarepe
250 g pečenog pilećeg mesa
1šoljica pirinča
2 kašike ulja
so i biber po ukusu
peršunov list
sok pola limuna
Priprema:
U šerpi na ulju propržite sitno iseckan crni i beli luk i na kockice isečene celer i šargarepe. Kada povrće omekša, dodajte i piletinu isečenu na kocke. Posolite, pobiberite i nalijte oko litar vode. Kada provri, kuvajte 10 minuta poklopljeno na tihoj vatri. Nakon tog vremena, dodajte pirinač i kuvajte još 10-15 minuta, ili dok se pirinač ne skuva. Ako želite da vam supa bude bistrija, posebno skuvajte pirinač u slanoj vodi, pa
ga samo pred kraj kuvanja dodajte u supu. Ako čorbu pravite od ostataka supe i mesa, u šerpi samo
kratko propržite luk i pirinač, pa u to dolijte skuvanu supu. Na kraju dodajte isečeno skuvano meso. Pred kraj kuvanja dodajte iseckani celerov list, limunov sok. Dodatno poslužite i kriške limuna, da čorba može da se dokiseli po ukusu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREUKUSAN I SOČAN Pire krompir začinjen LIMUNOM je sve što vam danas treba
Nahranićete celu porodicu.
NEODOLJIVE KNEDLE OD MESA Zamirisaće vam cela kuhinja!
Probajte i oduševite se.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Ukućani će se oduševiti testeninom - na malo drugačiji način
Sa piletinom ne može da se omane.
NAMAZ KOJI ĆE VAS PRODRMATI UJUTRU Domaća pašteta od PEČENE piletine je najukusniji doručak
Svi ukućani će je obožavati!
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)