POSLASTICA OD ČOKOLADE I RIŽE Brzo se pravi, a još brže se smaže

Alo.rs

16:31

Slatki kutak 0

Neodoljiva kombinacija!

POSLASTICA OD ČOKOLADE I RIŽE Brzo se pravi, a još brže se smaže
Shutterstock

Rum-kocke s čokoladom

Sastojci:

2 jajeta

300 g šećera

150 g mlečne čokolade

250 g putera

300 g mlevenog keksa

100 g ekspandiranog pirinča

2 kašike ruma

Za glazuru:

100 g mlečne čokolade

3 kašike ulja

Priprema:

Penasto umutite jaja i šećer. Stavite da se kuva dok se šećer ne istopi. Dodajte puter, rum i čokoladu, pa mešajte dok se ne sjedini, a potom dodajte i mleveni keks i pirinač. Dobro promešajte. Đuvečaru podmažite puterom, stavite papir za pečenje, sipajte smesu i ravnomerno je rasporedite. Ostavite da se hladi u frižideru. Čokoladu i ulje otopite na pari i prelijte preko kolača.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading