SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
Supa od junetine
Sastojci:
200 g šargarepe
200 g celera
1 koren paškanata
peršun
1 veća glavica crnog luka
so, biber
1-1,5 kg telećeg jezika
2 l vode
2 lovorova lista
2 čena belog luka
1 kašika ulja
Priprema:
U šerpi na malo ulja propržite crni i beli luk, te korenasto povrće. Dodajte lovorov list i teleći jezik. Nalijte vodom da ogrezne, začinite solju i biberom, pa kuvajte oko 3 sata. Da li je jezik gotov, najbolje je proveriti viljuškom. Ako je mekan, znači da je kuvan. Dok je još topao, očistite od opne tako što je jednostavno ogulite i deo mesa jezika iskidajte rukom na sitne tračice. Ostatak koristite za druga jela ili, jednostavno, umesto suhomesnatih proizvoda u nekom sendviču. Servirajte u dubokom tanjiru supu sa povrćem i dodajte meso. Dekorišite seckanim svežim začinskim biljem. Pre serviranja, možete i malo razblažiti supu vodom, ali onda
treba proveriti ukus i začiniti po potrebi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA ZLATA VREDNA Zeleni obrok koji neguje stomak i nepce
Jednostavno se pravi.
SUPA KOJA GREJE DUŠU Vitaminska bomba od povrća koju možete jesti svaki dan
Povrća ima u izobilju.
PUN TANJIR ZDRAVLJA Osnovni recept za vitaminsku bombu
Što više povrća, to bolje.
BRZE ŠNICLE ZA SUPERUKUSAN RUČAK Pripremite jelo koje će svi zavoleti
Nije tu ništa komplikovano.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)