SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu

Alo.rs

16:00

Bakina vanglica 0

Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.

SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Shutterstock

Supa od junetine

Sastojci:

200 g šargarepe

200 g celera

1 koren paškanata

peršun

1 veća glavica crnog luka

so, biber

1-1,5 kg telećeg jezika

2 l vode

2 lovorova lista

2 čena belog luka

1 kašika ulja

Priprema:

U šerpi na malo ulja propržite crni i beli luk, te korenasto povrće. Dodajte lovorov list i teleći jezik. Nalijte vodom da ogrezne, začinite solju i biberom, pa kuvajte oko 3 sata. Da li je jezik gotov, najbolje je proveriti viljuškom. Ako je mekan, znači da je kuvan. Dok je još topao, očistite od opne tako što je jednostavno ogulite i deo mesa jezika iskidajte rukom na sitne tračice. Ostatak koristite za druga jela ili, jednostavno, umesto suhomesnatih proizvoda u nekom sendviču. Servirajte u dubokom tanjiru supu sa povrćem i dodajte meso. Dekorišite seckanim svežim začinskim biljem. Pre serviranja, možete i malo razblažiti supu vodom, ali onda
treba proveriti ukus i začiniti po potrebi.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading