SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
Supa od junetine
Sastojci:
200 g šargarepe
200 g celera
1 koren paškanata
peršun
1 veća glavica crnog luka
so, biber
1-1,5 kg telećeg jezika
2 l vode
2 lovorova lista
2 čena belog luka
1 kašika ulja
Priprema:
U šerpi na malo ulja propržite crni i beli luk, te korenasto povrće. Dodajte lovorov list i teleći jezik. Nalijte vodom da ogrezne, začinite solju i biberom, pa kuvajte oko 3 sata. Da li je jezik gotov, najbolje je proveriti viljuškom. Ako je mekan, znači da je kuvan. Dok je još topao, očistite od opne tako što je jednostavno ogulite i deo mesa jezika iskidajte rukom na sitne tračice. Ostatak koristite za druga jela ili, jednostavno, umesto suhomesnatih proizvoda u nekom sendviču. Servirajte u dubokom tanjiru supu sa povrćem i dodajte meso. Dekorišite seckanim svežim začinskim biljem. Pre serviranja, možete i malo razblažiti supu vodom, ali onda
treba proveriti ukus i začiniti po potrebi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA ZLATA VREDNA Zeleni obrok koji neguje stomak i nepce
Jednostavno se pravi.
SUPA KOJA GREJE DUŠU Vitaminska bomba od povrća koju možete jesti svaki dan
Povrća ima u izobilju.
PUN TANJIR ZDRAVLJA Osnovni recept za vitaminsku bombu
Što više povrća, to bolje.
BRZE ŠNICLE ZA SUPERUKUSAN RUČAK Pripremite jelo koje će svi zavoleti
Nije tu ništa komplikovano.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)