SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
Supa od junetine
Sastojci:
200 g šargarepe
200 g celera
1 koren paškanata
peršun
1 veća glavica crnog luka
so, biber
1-1,5 kg telećeg jezika
2 l vode
2 lovorova lista
2 čena belog luka
1 kašika ulja
Priprema:
U šerpi na malo ulja propržite crni i beli luk, te korenasto povrće. Dodajte lovorov list i teleći jezik. Nalijte vodom da ogrezne, začinite solju i biberom, pa kuvajte oko 3 sata. Da li je jezik gotov, najbolje je proveriti viljuškom. Ako je mekan, znači da je kuvan. Dok je još topao, očistite od opne tako što je jednostavno ogulite i deo mesa jezika iskidajte rukom na sitne tračice. Ostatak koristite za druga jela ili, jednostavno, umesto suhomesnatih proizvoda u nekom sendviču. Servirajte u dubokom tanjiru supu sa povrćem i dodajte meso. Dekorišite seckanim svežim začinskim biljem. Pre serviranja, možete i malo razblažiti supu vodom, ali onda
treba proveriti ukus i začiniti po potrebi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA ZLATA VREDNA Zeleni obrok koji neguje stomak i nepce
Jednostavno se pravi.
SUPA KOJA GREJE DUŠU Vitaminska bomba od povrća koju možete jesti svaki dan
Povrća ima u izobilju.
PUN TANJIR ZDRAVLJA Osnovni recept za vitaminsku bombu
Što više povrća, to bolje.
BRZE ŠNICLE ZA SUPERUKUSAN RUČAK Pripremite jelo koje će svi zavoleti
Nije tu ništa komplikovano.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)