VITAMINSKA BOMBA! Preukusna supa koja će vas ceo dan držati sitim
Neobična je, jel da?
Supa od graška
Sastojci:
450 g smrznutog graška
1 manja glavica crnog luka
1 kocka za supu
750 ml vode
1 kašičica bosiljka
so, biber
2 kašike kisele pavlake
Priprema:
Crni luk sitno naseckajte, pa ga propržite na malo maslinovog ulja. Kada luk postane žut, dodajte grašak, promešajte, nalijte čašom vode i kuvajte 10 minuta na srednjoj temperaturi, dok ne omekša. Kuvani grašak sa
malo vode stavite u blender i napravite kašu. Vratite u šerpu u kojoj se kuvao, nalijte sa 750 ml vode, dodajte
kocku supe, bosiljak i kuvajte na srednjoj vatri dok ne baci ključ. Posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju u
činijicu stavite 2 pune kašike kisele pavlake, sipajte malo vruće čorbe, sjedinite i sipajte u šerpu. Služite toplo,
po želji dodatno pospite seckanim svežim bosiljkom i biberom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DUŠU GREJE Supa od OVOG povrća pravi se brzo, a očarava
I najmlađima će se dopasti.
OKREPLJUJUĆE JELO Krem supa od paradajza je jednostavna i ukusna
Oduševiće vas začini.
PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiva domaća supa s knedlama ješćete svaki dan
Jelo na kašiku koje svako voli.
TOPLA SUPICA ČUDA PRAVI Jelo na kašiku koje očarava ukusom
Napunićete ceo tanjir.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
Komentari (0)