OKREPLJUJUĆE JELO Krem supa od paradajza je jednostavna i ukusna
Oduševiće vas začini.
Krem supa od paradajza
Sastojci:
50 g paradajza
250 ml pileće supe
250 ml mleka
60 g putera
1 glavica crnog luka
2 kašike brašna
1/2 kašičice šećera
1 veza svežih začinskih trava (bosiljak, celer)
1 veza peršuna
so i biber
Priprema:
U šerpi na umerenoj temperaturi rastopite puter, pa na njemu propržite sitno seckani crni luk 2-3 minuta. Potom umešajte brašno, upržite 60 sekundi, pa dodajte paradajz, supu, šećer, začinske trave, so i biber.
Promešajte, poklopite i kuvajte oko 3 sata na umerenoj temperaturi. Potom umešajte mleko i kuvajte još 15 minuta. Gotovu supu izmiksajte, sipajte u porcije i pospite svežim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DUŠU GREJE Supa od OVOG povrća pravi se brzo, a očarava
I najmlađima će se dopasti.
PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiva domaća supa s knedlama ješćete svaki dan
Jelo na kašiku koje svako voli.
TOPLA SUPICA ČUDA PRAVI Jelo na kašiku koje očarava ukusom
Napunićete ceo tanjir.
SUPA GOTOVA ZA 15 MINUTA! Obrok koji možete jesti u bilo koje doba dana
Toliko je ukusna i puna vitamina.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)