DUŠU GREJE Supa od OVOG povrća pravi se brzo, a očarava
I najmlađima će se dopasti.
Supa od crvene paprike
Sastojci:
3 crvene paprike
1 kašika ulja
1 glavica crvenog luka
2 kašike brašna
1,20 l pilećeg bujona
3 paradajza
so i biber
Priprema:
Raspolutite paprike i izvadite im semenke. Isecite četiri tanka rezanca i odložite. Grubo naseckajte ostatak paprika. Zagrejte ulje u velikoj posudi. Na laganoj vatri pržite luk i paprike dok ne omekšaju. Umešajte brašno i pržite dva minuta, neprestano mešajući. Postupno dodajte pileći bujon, zatim paradajz, so i biber. Pustite da provri, mešajući, a zatim pokrijte i 20 minuta kuvajte na laganoj vatri, povremeno mešajući. Maknite posudu s vatre i pustite da se ohladi. Ohlađenu čorbu miksajte dok ne dobijete donekle glatku smesu. Miksanu čorbu vratite u posudu i polako zagrejte. Sipajte u zagrejane činije za supu i ukrasite rezancima paprike. Odmah poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OKREPLJUJUĆE JELO Krem supa od paradajza je jednostavna i ukusna
Oduševiće vas začini.
PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiva domaća supa s knedlama ješćete svaki dan
Jelo na kašiku koje svako voli.
TOPLA SUPICA ČUDA PRAVI Jelo na kašiku koje očarava ukusom
Napunićete ceo tanjir.
SUPA GOTOVA ZA 15 MINUTA! Obrok koji možete jesti u bilo koje doba dana
Toliko je ukusna i puna vitamina.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)