SUPA GOTOVA ZA 15 MINUTA! Obrok koji možete jesti u bilo koje doba dana
Toliko je ukusna i puna vitamina.
Hladna supa od paradajza
Sastojci:
2 crvene paprika
1 kg paradajza ili pelata
1 koren đumbira
1 veza korijandera
sok od jednog limuna
dve grančice sveže nane
1 dl belog vina
1/2 glavice belog luka
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike žutog šećera
1 kašičica bibera
1 kašika soli
1 svež krastavac
Priprema:
Crvene paprike ispecite na plotni, posolite ih i stavite u kesu kako biste ih lakše oljuštili. Hladnu očišćenu papriku potom stavite u dublju posudu, pa dodajte pelat ili blanširani paradajz. Dodajte sok od jednog đumbira, korijander, sok od limuna, svežu nanu, belo vino, beli luk, šećer, maslinovo ulje i so. Sve pomešajte, pa blendirajte dok ne dobijete supu srednje gustine. Supa ne sme biti ni previše gusta, ni previše retka. Dekorišite je štapićima svežeg krastavca.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJMEKŠE ĆUFTE Neobičan recept za svakodnevni ručak
Cela porodica će se oduševiti.
ZDRAVA VEČERA ILI DORUČAK Pikantni namaz od oraha i paprike, ispuniće vam dan
Ukusno i neodoljivo.
ZDRAVA I HRANLJIVA SALATA Obrok od bulgura lak je za pripremu
Spremaćete je svaki dan.
ZASLADITE SEBI POPODNE Remek delo od manga - bez pečenja
Prosto i jednostavno.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)