OVAKO KUVAJU FRANCUZI Šatobrijan je jelo od samo 2 sastojka, a obožavaju ga širom sveta
Šatobrijan se služi uz pečeni krompir, bareno povrće, sos od pečuraka.
Sastojci:
600 g junećeg filea
1 kašika svinjske masti
Priprema:
Osušite meso i stavite da se prži na zagrejanom tiganju sa svinjskom mašću. Posolite i pobiberite po ukusu. Pržite sa obe strane desetak minuta. Meso iznutra treba da ostane ružičasto i sočno. Kada je gotovo, ostavite ga da stoji 10 minuta na toploj ringli, pa ga isecite na komade i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAVI SPECIJALITET Pikantni vojvođanski gulaš sa toliko mekanim mesom da se topi u ustima
Vojvođanski gulaš se uvek pravi od junetine sa dodatkom začina i treba da bude čorbast.
OTMENO JELO Kuvana junetina na bečki način je veoma sočna i ukusna
Servirajte meso uz kuvani krompir ili umak od rena.
ŠNICLE U LUKU Aromatično i sočno meso uz koje vam salata nije potrebna
Uz ovako pripremljene šnicle poslužite pire ili kuvani krompir.
RECEPT ZA LOVAČKE ŠNICLE Sočno i mekano meso, spremite se odmah za dodatak!
Lovačke šnicle se služe uz pire krompir.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)