NEVEROVATNO UKUSNO, A TAKO PROSTO Piletina sa pirinčem za pravi lagan ručak
Jednostavno je za napraviti.
Piletina sa pirinčem
Sastojci:
3 kašike ulja
150 g luka
1 kg piletine
200 g paradajza
200 ml paradajz-soka
4 čena belog luka
120 g šargarepe
1 pomorandža
4 semenke zelenog kardamoma
2 štapića cimeta
so, biber
suvi začin
350 g pirinča
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite naseckani luk dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte piletinu, iseckanu na veće komade, kratko izdinstajte, pa dodajte oguljen i iseckan paradajz. U drugoj šerpi, dinstajte beli luk nekih 5 minuta, zatim zalijte sa 800 ml tople vode, dodajte narendanu šargarepu, koricu pomorandže, kardamom, cimet, so i biber, poklopite pa kuvajte oko 25 minuta. Pileće meso izvadite i ostavite sa strane. Opran i oceđen pirinač umešajte u umak od piletine, pa promešajte zajedno sa sastojcima iz druge posude. Kuvajte
na laganoj vatri oko 30 minuta dok pirinač ne upije svu vodu i bude kuvan. Na poslužavniku stavite pirinač, a u sredini složite piletinu. Za dekoraciju ovog jela koristite suvo grožđe i bademe.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRIPREMA ZA NAJRADOSNIJI PRAZNIK Kuglof sa šargarepom je neizostavni deo uskršnje trpeze
Deca će ga obožavati!
DORUČAK ZA POŽELETI Omlet iz rerne zasitiće vas više nego običan
Neobično, zar ne?
BRZE ŠNICLE ZA SUPERUKUSAN RUČAK Pripremite jelo koje će svi zavoleti
Nije tu ništa komplikovano.
NAJKREMASTIJA PASTA SA SPANAĆEM Brza večera koja će se klincima baš dopasti
Obrok za samo nekoliko minuta.
PASTA SA PILETINOM I 4 VRSTE SIRA Recept je proveren a ukus savršen
Nestaće sa stola odmah zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA MAKOM NA "ČAŠE" Uspeće i potpunim početnicima, a zamirisaće cela kuća
Slatka štrudla nestaće sa stola čim bude postavljena.
ČUDESA OD BELOG MESA Sočna jela od čorbe do rolnica, biramo samo ono najlepše
Šta god da izaberete nećete da pogrešite, svaki zalogaj greje dušu i telo, a meso se lepi za prste.
SOM U SLASNOM UMAKU Posni ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, prste da poližete
Konkretan ručak za dane Uskršnjeg posta, nećete ni da primetite da nedostaje meso.
KOJE VINO I KADA DODATI JELIMA? Piletina voli belo vino a ovo voće se idealno slaže sa crnim
Dodavanjem male količine vina u jelo poboljšaćete njegovu aromu, biće sočnije i ukusnije.
Komentari (0)