NEVEROVATNO UKUSNO, A TAKO PROSTO Piletina sa pirinčem za pravi lagan ručak

Alo.rs

16:30

Sezonski recepti 0

Jednostavno je za napraviti.

NEVEROVATNO UKUSNO, A TAKO PROSTO Piletina sa pirinčem za pravi lagan ručak
unsplash.com

Piletina sa pirinčem

Sastojci:

3 kašike ulja

150 g luka

1 kg piletine

200 g paradajza

200 ml paradajz-soka

4 čena belog luka

120 g šargarepe

1 pomorandža

4 semenke zelenog kardamoma

2 štapića cimeta

so, biber

suvi začin

350 g pirinča

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržite naseckani luk dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte piletinu, iseckanu na veće komade, kratko izdinstajte, pa dodajte oguljen i iseckan paradajz. U drugoj šerpi, dinstajte beli luk nekih 5 minuta, zatim zalijte sa 800 ml tople vode, dodajte narendanu šargarepu, koricu pomorandže, kardamom, cimet, so i biber, poklopite pa kuvajte oko 25 minuta. Pileće meso izvadite i ostavite sa strane. Opran i oceđen pirinač umešajte u umak od piletine, pa promešajte zajedno sa sastojcima iz druge posude. Kuvajte
na laganoj vatri oko 30 minuta dok pirinač ne upije svu vodu i bude kuvan. Na poslužavniku stavite pirinač, a u sredini složite piletinu. Za dekoraciju ovog jela koristite suvo grožđe i bademe.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading