NEVEROVATNO UKUSNO, A TAKO PROSTO Piletina sa pirinčem za pravi lagan ručak
Jednostavno je za napraviti.
Piletina sa pirinčem
Sastojci:
3 kašike ulja
150 g luka
1 kg piletine
200 g paradajza
200 ml paradajz-soka
4 čena belog luka
120 g šargarepe
1 pomorandža
4 semenke zelenog kardamoma
2 štapića cimeta
so, biber
suvi začin
350 g pirinča
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite naseckani luk dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte piletinu, iseckanu na veće komade, kratko izdinstajte, pa dodajte oguljen i iseckan paradajz. U drugoj šerpi, dinstajte beli luk nekih 5 minuta, zatim zalijte sa 800 ml tople vode, dodajte narendanu šargarepu, koricu pomorandže, kardamom, cimet, so i biber, poklopite pa kuvajte oko 25 minuta. Pileće meso izvadite i ostavite sa strane. Opran i oceđen pirinač umešajte u umak od piletine, pa promešajte zajedno sa sastojcima iz druge posude. Kuvajte
na laganoj vatri oko 30 minuta dok pirinač ne upije svu vodu i bude kuvan. Na poslužavniku stavite pirinač, a u sredini složite piletinu. Za dekoraciju ovog jela koristite suvo grožđe i bademe.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRIPREMA ZA NAJRADOSNIJI PRAZNIK Kuglof sa šargarepom je neizostavni deo uskršnje trpeze
Deca će ga obožavati!
DORUČAK ZA POŽELETI Omlet iz rerne zasitiće vas više nego običan
Neobično, zar ne?
BRZE ŠNICLE ZA SUPERUKUSAN RUČAK Pripremite jelo koje će svi zavoleti
Nije tu ništa komplikovano.
NAJKREMASTIJA PASTA SA SPANAĆEM Brza večera koja će se klincima baš dopasti
Obrok za samo nekoliko minuta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)