NEVEROVATNO UKUSNO, A TAKO PROSTO Piletina sa pirinčem za pravi lagan ručak
Jednostavno je za napraviti.

Piletina sa pirinčem
Možda vas zanima:

PRIPREMA ZA NAJRADOSNIJI PRAZNIK Kuglof sa šargarepom je neizostavni deo uskršnje trpeze
Deca će ga obožavati!

DORUČAK ZA POŽELETI Omlet iz rerne zasitiće vas više nego običan
Neobično, zar ne?

BRZE ŠNICLE ZA SUPERUKUSAN RUČAK Pripremite jelo koje će svi zavoleti
Nije tu ništa komplikovano.

NAJKREMASTIJA PASTA SA SPANAĆEM Brza večera koja će se klincima baš dopasti
Obrok za samo nekoliko minuta.
Sastojci:
3 kašike ulja
150 g luka
1 kg piletine
200 g paradajza
200 ml paradajz-soka
4 čena belog luka
120 g šargarepe
1 pomorandža
4 semenke zelenog kardamoma
2 štapića cimeta
so, biber
suvi začin
350 g pirinča
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite naseckani luk dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte piletinu, iseckanu na veće komade, kratko izdinstajte, pa dodajte oguljen i iseckan paradajz. U drugoj šerpi, dinstajte beli luk nekih 5 minuta, zatim zalijte sa 800 ml tople vode, dodajte narendanu šargarepu, koricu pomorandže, kardamom, cimet, so i biber, poklopite pa kuvajte oko 25 minuta. Pileće meso izvadite i ostavite sa strane. Opran i oceđen pirinač umešajte u umak od piletine, pa promešajte zajedno sa sastojcima iz druge posude. Kuvajte
na laganoj vatri oko 30 minuta dok pirinač ne upije svu vodu i bude kuvan. Na poslužavniku stavite pirinač, a u sredini složite piletinu. Za dekoraciju ovog jela koristite suvo grožđe i bademe.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)