SOČNO MESO IZ RERNE Najbolji nedeljni ručak za celu porodicu

Trpeza/ V.V.

13:30

Sezonski recepti 0

Marinada od piva mesu daje poseban šmek.

SOČNO MESO IZ RERNE Najbolji nedeljni ručak za celu porodicu
Shutterstock

Sastojci:

1 kg svinjskog mesa u komadu

2 kašike senfa

1 kašičica ljute mlevene paprike

4 čena belog luka

biber, so

Marinada:

300 ml piva

50 ml ulja

Priprema:

Meso oprati, osušiti i oštrim nožem napraviti džepove dovoljno duboke da se u njih utisnu listići belog luka. Posoliti i pobiberiti meso sa svih strana. Beli luk iseći na listiće i ubaciti u džepove. U senf dodati ljutu papriku, izmešati i premazati meso. Pivo i ulje sipati u dublju posudu i staviti meso da do pola bude u marinado. Pokriti folijom i staviti u frižider na 5 sati najmanje, a povremeno ga okretati u marinadi. Ocediti ga i staviti u pleh. Pokriti folijom i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 1, 5 sat. Povremeno zalivati marinadom i sokom od mesa. Petnaestak minuta pred kraj, skloniti foliju da se zapeče.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading