MESO IZ RERNE U SOSU Sočno, meko i ukusno pečenje, odličan vikend ručak!

Trpeza/ V.V.

20:08

Sezonski recepti 0

Pored mesa stavite krompir i imaćete kompletan ručak bez mnogo muke.

pečenje
Shutterstock

Sastojci:

2 kg junetine

150 g svinjske masti

Za marinadu:

1 l vode

½ l sirćeta

2 kašike soli

4 glavice crnog luka

2 šargarepe

2 lovorova lista

3-4 karanfilića

Za sos:

250 g suvog grožđa

150 g prezli

2 čaše kisele pavlake (360 ml)

so i biber

Priprema:

Pomešajte sastojke za marinadu, stavite da provri i ostavite da se ohladi. Prelijte meso i ostavite da stoji 2 dana. Za to vreme ga okrenite 2-3 puta. Ocedite ga i propržite na masti. Prebacite u pleh, prelijte ostatkom marinade i pecite u rerni oko 2 sata na temperaturi od 200 stepeni. Povremeno ga prelijte sokom i marinadom iz pleha. Oko 20 minuta pred kraj pečenja stavite suvo grožđe u pleh da se skuva. Zatim ga izvadite i pomešajte sa prezlama, pavlakom, dodajte moču od pečenja po želji, so i biber i izmešajte da dobijete sos. Prelijte ispečeno meso.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading