MESO IZ RERNE U SOSU Sočno, meko i ukusno pečenje, odličan vikend ručak!
Pored mesa stavite krompir i imaćete kompletan ručak bez mnogo muke.
Sastojci:
2 kg junetine
150 g svinjske masti
Za marinadu:
1 l vode
½ l sirćeta
2 kašike soli
4 glavice crnog luka
2 šargarepe
2 lovorova lista
3-4 karanfilića
Za sos:
250 g suvog grožđa
150 g prezli
2 čaše kisele pavlake (360 ml)
so i biber
Priprema:
Pomešajte sastojke za marinadu, stavite da provri i ostavite da se ohladi. Prelijte meso i ostavite da stoji 2 dana. Za to vreme ga okrenite 2-3 puta. Ocedite ga i propržite na masti. Prebacite u pleh, prelijte ostatkom marinade i pecite u rerni oko 2 sata na temperaturi od 200 stepeni. Povremeno ga prelijte sokom i marinadom iz pleha. Oko 20 minuta pred kraj pečenja stavite suvo grožđe u pleh da se skuva. Zatim ga izvadite i pomešajte sa prezlama, pavlakom, dodajte moču od pečenja po želji, so i biber i izmešajte da dobijete sos. Prelijte ispečeno meso.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAVRŠEN PORODIČNI RUČAK Sočno meso pečeno u rerni sa povrćem, brzo i ukusno jelo
Nedelja je idealna da okupite ukućane za stolom.
SOČNA SVINJSKA REBARCA, PRSTE DA POLIŽEŠ! Specijalitet sa marinadom koja mesu daje poseban šmek
Pravi izbor za vikend ručak.
NEDELJNI RUČAK Svinjski vrat iz rerne, mekan i sočan zbog specijalne marinade, uz dodatak začinjenog krompira
Da bi ručak bio potpun uz meso ispecite i krompir koji će biti preukusan ako ga pripremite na naš način.
DECA OVO OBOŽAVAJU Pečeno meso sa začinjenim krompirom je omiljeni ručak
Jednostavno se priprema, a ukusno je.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)