MESO IZ RERNE U SOSU Sočno, meko i ukusno pečenje, odličan vikend ručak!
Pored mesa stavite krompir i imaćete kompletan ručak bez mnogo muke.
Sastojci:
2 kg junetine
150 g svinjske masti
Za marinadu:
1 l vode
½ l sirćeta
2 kašike soli
4 glavice crnog luka
2 šargarepe
2 lovorova lista
3-4 karanfilića
Za sos:
250 g suvog grožđa
150 g prezli
2 čaše kisele pavlake (360 ml)
so i biber
Priprema:
Pomešajte sastojke za marinadu, stavite da provri i ostavite da se ohladi. Prelijte meso i ostavite da stoji 2 dana. Za to vreme ga okrenite 2-3 puta. Ocedite ga i propržite na masti. Prebacite u pleh, prelijte ostatkom marinade i pecite u rerni oko 2 sata na temperaturi od 200 stepeni. Povremeno ga prelijte sokom i marinadom iz pleha. Oko 20 minuta pred kraj pečenja stavite suvo grožđe u pleh da se skuva. Zatim ga izvadite i pomešajte sa prezlama, pavlakom, dodajte moču od pečenja po želji, so i biber i izmešajte da dobijete sos. Prelijte ispečeno meso.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAVRŠEN PORODIČNI RUČAK Sočno meso pečeno u rerni sa povrćem, brzo i ukusno jelo
Nedelja je idealna da okupite ukućane za stolom.
SOČNA SVINJSKA REBARCA, PRSTE DA POLIŽEŠ! Specijalitet sa marinadom koja mesu daje poseban šmek
Pravi izbor za vikend ručak.
NEDELJNI RUČAK Svinjski vrat iz rerne, mekan i sočan zbog specijalne marinade, uz dodatak začinjenog krompira
Da bi ručak bio potpun uz meso ispecite i krompir koji će biti preukusan ako ga pripremite na naš način.
DECA OVO OBOŽAVAJU Pečeno meso sa začinjenim krompirom je omiljeni ručak
Jednostavno se priprema, a ukusno je.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)