MESO IZ RERNE U SOSU Sočno, meko i ukusno pečenje, odličan vikend ručak!
Pored mesa stavite krompir i imaćete kompletan ručak bez mnogo muke.
Sastojci:
2 kg junetine
150 g svinjske masti
Za marinadu:
1 l vode
½ l sirćeta
2 kašike soli
4 glavice crnog luka
2 šargarepe
2 lovorova lista
3-4 karanfilića
Za sos:
250 g suvog grožđa
150 g prezli
2 čaše kisele pavlake (360 ml)
so i biber
Priprema:
Pomešajte sastojke za marinadu, stavite da provri i ostavite da se ohladi. Prelijte meso i ostavite da stoji 2 dana. Za to vreme ga okrenite 2-3 puta. Ocedite ga i propržite na masti. Prebacite u pleh, prelijte ostatkom marinade i pecite u rerni oko 2 sata na temperaturi od 200 stepeni. Povremeno ga prelijte sokom i marinadom iz pleha. Oko 20 minuta pred kraj pečenja stavite suvo grožđe u pleh da se skuva. Zatim ga izvadite i pomešajte sa prezlama, pavlakom, dodajte moču od pečenja po želji, so i biber i izmešajte da dobijete sos. Prelijte ispečeno meso.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAVRŠEN PORODIČNI RUČAK Sočno meso pečeno u rerni sa povrćem, brzo i ukusno jelo
Nedelja je idealna da okupite ukućane za stolom.
SOČNA SVINJSKA REBARCA, PRSTE DA POLIŽEŠ! Specijalitet sa marinadom koja mesu daje poseban šmek
Pravi izbor za vikend ručak.
NEDELJNI RUČAK Svinjski vrat iz rerne, mekan i sočan zbog specijalne marinade, uz dodatak začinjenog krompira
Da bi ručak bio potpun uz meso ispecite i krompir koji će biti preukusan ako ga pripremite na naš način.
DECA OVO OBOŽAVAJU Pečeno meso sa začinjenim krompirom je omiljeni ručak
Jednostavno se priprema, a ukusno je.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)