JELO IZ RERNE Šnicle sa povrćem, pečene u rerni, neverovatno sočne i ukusne
Ovaj ručak ćete imati za dva dana.
Sastojci:
1 kg svinjskih šnicli
6-7 krompira
1 crni luk
2 šargarepe
2 čena belog luka
100 ml belog vina
So, biber, ulje
Priprema:
Meso izlupati čekićem. Istrljati uljem, solju i biberom. Oljuštiti krompir, iseći na manje komade, začiniti i staviti na dno pleha. Šargarepu očistiti i iseći na krupnije, luk na kriške, beli luk sitno iseckati i sve ubaciti među krompir. Odozgo poređati šnicle. Zaliti vinom. Poklopiti alu folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat.
Možda vas zanima:
SVIMA OMILJENI RUČAK, A BRZO JE GOTOV Ovako spremljene šnicle su toliko mekane i sočne da se tope u ustima!
Najbrži ručak je da ispržite šnicle, ali važno je da znate kako da ne bi bile suve.
NEDELJNI RUČAK Svinjski vrat iz rerne, mekan i sočan zbog specijalne marinade, uz dodatak začinjenog krompira
Da bi ručak bio potpun uz meso ispecite i krompir koji će biti preukusan ako ga pripremite na naš način.
PREDLOG ZA RUČAK Sočne šnicle, krčkane u saftu sa crnim i belim lukom
Poslužite uz jela od krompira ili povrća.
DECA OVO OBOŽAVAJU Pečeno meso sa začinjenim krompirom je omiljeni ručak
Jednostavno se priprema, a ukusno je.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)