KAKO IM ODOLETI? Neodoljivi tortelini sa LISNATIM povrćem oduševiće vas na prvi griz
Pravićete kad god vam dolaze gosti.
Tortelini sa blitvom
Sastojci:
Za testo:
300 g brašna
3 jaja
Za nadev:
300 g rikote
700 g blitve
180 g ribanog parmezana
Za sos:
1 jaje
70 g putera
muskatni oraščić po ukusu
60 g parmezana
so i biber po ukusu
Priprema:
Operite blitvu i odstranite joj peteljke, pa je skuvajte u blago posoljenoj ključaloj vodi. Skuvano lišće blitve dobro ocedite od vode, zatim ga sitno naseckajte oštrim nožem. Dodajte rikotu, jaje, parmezan, malo
soli i muskatnog oraščića. Potom sve dobro umutite u homogenu smesu. U posebnoj činiji umutite jaja,
pa dodajte brašno, umesite testo, pa ga razvijte u list debljine oko 1,5 mm, zatim ga isecite na kvadrate veličine 7x7 cm. Stavite po kašičicu nadeva u sredinu svakog kvadrata. Presavijte svaki kvadrat i spojite mu
naspramne krajeve tako da dobijete pravougaonik. Čvrsto pritisnite ivice testa da bi se testo lepo zalepilo.
Skuvajte torteline u posoljenoj uzavreloj vodi, zatim ih izvadite iz vode, ocedite, prelijte istopljenim puterom
i pospite parmezanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)