KAKO IM ODOLETI? Neodoljivi tortelini sa LISNATIM povrćem oduševiće vas na prvi griz

Alo.rs

12:00

Sezonski recepti 0

Pravićete kad god vam dolaze gosti.

KAKO IM ODOLETI? Neodoljivi tortelini sa LISNATIM povrćem oduševiće vas na prvi griz
unsplash.com

Tortelini sa blitvom

Sastojci:

Za testo:

300 g brašna

3 jaja

Za nadev:

300 g rikote

700 g blitve

180 g ribanog parmezana

Za sos:

1 jaje

70 g putera

muskatni oraščić po ukusu

60 g parmezana

so i biber po ukusu

Priprema:

Operite blitvu i odstranite joj peteljke, pa je skuvajte u blago posoljenoj ključaloj vodi. Skuvano lišće blitve dobro ocedite od vode, zatim ga sitno naseckajte oštrim nožem. Dodajte rikotu, jaje, parmezan, malo
soli i muskatnog oraščića. Potom sve dobro umutite u homogenu smesu. U posebnoj činiji umutite jaja,
pa dodajte brašno, umesite testo, pa ga razvijte u list debljine oko 1,5 mm, zatim ga isecite na kvadrate veličine 7x7 cm. Stavite po kašičicu nadeva u sredinu svakog kvadrata. Presavijte svaki kvadrat i spojite mu
naspramne krajeve tako da dobijete pravougaonik. Čvrsto pritisnite ivice testa da bi se testo lepo zalepilo.
Skuvajte torteline u posoljenoj uzavreloj vodi, zatim ih izvadite iz vode, ocedite, prelijte istopljenim puterom
i pospite parmezanom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading