KAKO IM ODOLETI? Neodoljivi tortelini sa LISNATIM povrćem oduševiće vas na prvi griz
Pravićete kad god vam dolaze gosti.
Tortelini sa blitvom
Sastojci:
Za testo:
300 g brašna
3 jaja
Za nadev:
300 g rikote
700 g blitve
180 g ribanog parmezana
Za sos:
1 jaje
70 g putera
muskatni oraščić po ukusu
60 g parmezana
so i biber po ukusu
Priprema:
Operite blitvu i odstranite joj peteljke, pa je skuvajte u blago posoljenoj ključaloj vodi. Skuvano lišće blitve dobro ocedite od vode, zatim ga sitno naseckajte oštrim nožem. Dodajte rikotu, jaje, parmezan, malo
soli i muskatnog oraščića. Potom sve dobro umutite u homogenu smesu. U posebnoj činiji umutite jaja,
pa dodajte brašno, umesite testo, pa ga razvijte u list debljine oko 1,5 mm, zatim ga isecite na kvadrate veličine 7x7 cm. Stavite po kašičicu nadeva u sredinu svakog kvadrata. Presavijte svaki kvadrat i spojite mu
naspramne krajeve tako da dobijete pravougaonik. Čvrsto pritisnite ivice testa da bi se testo lepo zalepilo.
Skuvajte torteline u posoljenoj uzavreloj vodi, zatim ih izvadite iz vode, ocedite, prelijte istopljenim puterom
i pospite parmezanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)